Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 3:11:02 μμ

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 19:09

KIΛΚΙΣ: Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Συντάκτης:

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, (Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014) συγκροτήθηκε Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.
Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας ορίστηκε, μετά από πρόταση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, η δημοτική σύμβουλος Άννα Δημάκη, ενώ ως μέλη συμμετέχουν σ' αυτήν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεμιστοκλής Ανθρακίδης και Ιωάννα Ρούσσου.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 22:43

Β. Ποζίδου: Κι από μακριά θα συνεχίσω να προσφέρω

Συντάκτης:

Την παραίτησή της από το αξίωμα της Δημοτικής Συμβούλου και συνακολούθως από τη θέση της Προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) υπέβαλε σήμερα η κα Παρασκευή Αλεξανδρίδου – Ποζίδου.
Οι λόγοι της παραίτησής της εξηγούνται από την κα Αλεξανδρίδου – Ποζίδου στη δήλωση που ακολουθεί:  
''Υπέβαλα σήμερα στο Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Σισμανίδη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''Άνοδος – 7 Πολις'' την παραίτησή μου από το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου και από τη θέση της Προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς.

Πλημμύρες, σχολεία και “Βοήθεια στο Σπίτι” στο επίκεντρο

Μέσα σε μια πρωτόγνωρη ένταση, με φωνές και βαρύτατους χαρακτηρισμούς πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.
Οι ελλείψεις πετρελαίου στα σχολεία και η αποκάλυψή μας πως ο δήμαρχος έστειλε αναφορά κατά διευθύντριας σχολείου, πυροδότησαν μια εκρηκτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ρούσσου – Σισμανίδη, ενώ το θερμόμετρο ανέβασαν οι απαντητικές επιστολές του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Τσογγίδη σε δημοσίευμα του συνεργάτη μας Κώστα Πινέλη, με τον Γιάννη Φαχουρίδη να κάνει λόγο για «ψεύδη» και «συκοφαντίες» του προέδρου!

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, άναψε τα φώτα του και για 15 ημέρες θα φωτίζει με αγάπη, χαρά και διασκέδαση την πόλη μας.
Εκατοντάδες Κιλκισιώτες συμμετείχαν στην εορταστική έναρξη του Χωριού, όπου οι ήχοι μπερδεύτηκαν με τα χρώματα, τα παιδικά χαμόγελα έλαμψαν στην πλατεία Ειρήνης, τα ξωτικά συγκέντρωσαν τις ευχές των μικρών και μεγάλων για Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές.

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 21:06

Φωταγωγήθηκε η Παιονία

Συντάκτης:

Η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παιονίας, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά από τον Άη Βασίλη, όπως επίσης κρασί και μελομακάρονα, με την συνοδεία των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τις χορωδίες, για την Γουμένισσα ο Σύλλογος Ποντίων και ο Σύλλογος  "Οι Παίονες", για τον Ευρωπό η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου, για το Πολύκαστρο η χορωδία του Δήμου.

Σύσκεψη περί του πρακτέου για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην Αρτζάν – Αματόβου συγκαλεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30π.μ.,  στο Δημοτικό κατάστημα Πολυκάστρου ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι φορείς που εμπλέκονται (Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ΤΟΕΒ. Αγροτικοί σύλλογοι κ.λπ.) και όπως προαναφέρθηκε θα συζητηθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με τις πρόσφατες πλημμύρες.
Ωστόσο, η συζήτηση θα επεκταθεί και στη διαχείριση των αντλιοστασίων καθώς εδώ και χρόνια υφίσταται διχογνωμία αν θα (συνεχίσει να) είναι ο Δήμος Παιονίας ή ο ΤΟΕΒ.

Όσοι δημότες της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς έχουν πληγεί από τις πρόσφατες θεομηνίες (πλημμύρες) καλούνται να υποβάλουν Αίτηση για την προβλεπόμενη στεγαστική συνδρομή.
Το έντυπο της Αίτησης διατίθεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Γραφείο Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κας Ελένης Αναστασιάδου).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κατά τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 π.μ. έως 14:00.

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Η ένταση δεν έχει θέση  στα σχολεία

Ξεκινάμε από τα αναμφισβήτητα: Το  πετρέλαιο θέρμανσης φέτος στα σχολεία είναι λειψό.  Δεν αποκαλύπτουμε τίποτε νέο. Τις δυσκολίες, την πλημμελή λειτουργία και της καθαριότητας παραδέχτηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο άπαντες της νέας διοίκησης του δήμου, όταν ρωτήθηκαν. Και οι απαντήσεις τους είναι καταγραμμένες.

Πριν λίγες ημέρες τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς βγήκαν στους δρόμους γα να διαμαρτυρηθούν επειδή ξεπάγιασαν στις αίθουσες, που δεν θερμαίνονται λόγω έλλειψης πετρελαίου! Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και στο 1ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς και χρειάστηκε να εφευρεθούν λύσεις εκ των ενόντων ή κοινώς «δώσε κι έχεις λαμβάνειν» για να ζεσταθούν τα σχολεία και να μην διακοπούν τα μαθήματα. Τα παραπάνω επισημαίνονται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 19:32

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Συντάκτης:

Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έγκριση των προϋπολογισμών του Νομικού Προσώπου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου και η αποδοχή λειτουργίας Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) στο Δήμο Παιονίας.