Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, 12:55:54 πμ

Αυτοδιοίκηση

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, άναψε τα φώτα του και για 15 ημέρες θα φωτίζει με αγάπη, χαρά και διασκέδαση την πόλη μας.
Εκατοντάδες Κιλκισιώτες συμμετείχαν στην εορταστική έναρξη του Χωριού, όπου οι ήχοι μπερδεύτηκαν με τα χρώματα, τα παιδικά χαμόγελα έλαμψαν στην πλατεία Ειρήνης, τα ξωτικά συγκέντρωσαν τις ευχές των μικρών και μεγάλων για Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές.

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 21:06

Φωταγωγήθηκε η Παιονία

Συντάκτης:

Η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παιονίας, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά από τον Άη Βασίλη, όπως επίσης κρασί και μελομακάρονα, με την συνοδεία των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τις χορωδίες, για την Γουμένισσα ο Σύλλογος Ποντίων και ο Σύλλογος  "Οι Παίονες", για τον Ευρωπό η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου, για το Πολύκαστρο η χορωδία του Δήμου.

Σύσκεψη περί του πρακτέου για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην Αρτζάν – Αματόβου συγκαλεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30π.μ.,  στο Δημοτικό κατάστημα Πολυκάστρου ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι φορείς που εμπλέκονται (Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ΤΟΕΒ. Αγροτικοί σύλλογοι κ.λπ.) και όπως προαναφέρθηκε θα συζητηθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με τις πρόσφατες πλημμύρες.
Ωστόσο, η συζήτηση θα επεκταθεί και στη διαχείριση των αντλιοστασίων καθώς εδώ και χρόνια υφίσταται διχογνωμία αν θα (συνεχίσει να) είναι ο Δήμος Παιονίας ή ο ΤΟΕΒ.

Όσοι δημότες της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς έχουν πληγεί από τις πρόσφατες θεομηνίες (πλημμύρες) καλούνται να υποβάλουν Αίτηση για την προβλεπόμενη στεγαστική συνδρομή.
Το έντυπο της Αίτησης διατίθεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Γραφείο Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κας Ελένης Αναστασιάδου).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κατά τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 π.μ. έως 14:00.

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Η ένταση δεν έχει θέση  στα σχολεία

Ξεκινάμε από τα αναμφισβήτητα: Το  πετρέλαιο θέρμανσης φέτος στα σχολεία είναι λειψό.  Δεν αποκαλύπτουμε τίποτε νέο. Τις δυσκολίες, την πλημμελή λειτουργία και της καθαριότητας παραδέχτηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο άπαντες της νέας διοίκησης του δήμου, όταν ρωτήθηκαν. Και οι απαντήσεις τους είναι καταγραμμένες.

Πριν λίγες ημέρες τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς βγήκαν στους δρόμους γα να διαμαρτυρηθούν επειδή ξεπάγιασαν στις αίθουσες, που δεν θερμαίνονται λόγω έλλειψης πετρελαίου! Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και στο 1ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς και χρειάστηκε να εφευρεθούν λύσεις εκ των ενόντων ή κοινώς «δώσε κι έχεις λαμβάνειν» για να ζεσταθούν τα σχολεία και να μην διακοπούν τα μαθήματα. Τα παραπάνω επισημαίνονται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 19:32

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Συντάκτης:

Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έγκριση των προϋπολογισμών του Νομικού Προσώπου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου και η αποδοχή λειτουργίας Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) στο Δήμο Παιονίας.

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 19:20

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Κιλκίς

Συντάκτης:

Αίτημα για τέσσερις Δημοτικές Ενότητες: Κιλκίς - Γαλλικός - Κρούσια - Πικρολίμνη,

Την κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζήτησε ο Δήμος Κιλκίς από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου.
Στη σχετική έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς καταγράφονται επισταμένως οι ζημίες που έχουν σημειωθεί σε οδικά έργα (δρόμοι, γέφυρες, αγροτικό δίκτυο κ.α.) ενώ δίδεται και μια πρόχειρη εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης. Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση απαιτούνται περί τα 1.787.000ευρώ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης.

Για  να  κλείσω  το  σίριαλ  Πινέλη  έχω  τις  εξής  απαντήσεις  στο  δεύτερο  κείμενό  του.
-    Αυτός  πρώτος  έβαλε  τον  λίθον  του  αδίκου  και  όχι  εγώ.
-    Ήδη  από  την  πρώτη  μου  απάντηση  υπέθεσα  ότι  όσα  έγραψε  στο  πρώτο  κείμενο  είχαν  μία  δόση  χιούμορ  ψυχροπολεμικού  τύπου,  αλλά  το  timing  ήταν  κακό,  όπως  επίσης  και  το  θέμα. Και  δε  με  βρήκε  και  σε  καλή  στιγμή,  αφού  έχω  σοβαρές  δυσκολίες  στην  προσπάθεια  αναβάθμισης   της  λειτουργίας  του  Δημοτικού  Συμβου-λίου.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 23:30

Πίνουμε νερό από το Σταυροχώρι

Συντάκτης:

Οι γεωτρήσεις του Σταυροχωρίου είναι εκείνες που τροφοδοτούν το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Κιλκίς, αφού οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στον Γαλλικό έθεσαν εκτός λειτουργίας τις παραποτάμιες γεωτρήσεις.