Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:39:08 πμ
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 22:23

Παζαρτζικλής: Ξεχάσαμε το ΕΣΠΑ των μεγάλων έργων

Χωρίς να παραβλέπω την βαρύτητα που έχει η καθημερινή διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, όσα γίνονται ή δε γίνονται στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών μας, λυπάμαι που ελάχιστη ειναι η συζήτηση εντός του δημοτικού συμβουλίου και το ενδιαφέρον της διοίκησης για τα σημαντικά που αποφασίζονται εκτός Κιλκίς.


Αναφέρομαι στο νέο ΕΣΠΑ για το οποίο ελάχιστα γνωρίζουμε . Σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας την τρέχουσα προγραμματική περίοδο που ισχύει μεχρι το 2020,μέσω του ΕΣΠΑ θα διατεθούν εκατοντάδες εκατομμύρια . Και είναι λυπηρό οτι το δικό μας μερίδιο, και μακάρι να κανω λάθος , είναι οι πιστώσεις που μεταφέρθηκαν απο το προηγούμενο ΕΣΠΑ στους δυο δρόμους , την είσοδο του Κιλκις και της Νέας Σάντας μεχρι την Άσσηρο επειδή δεν απορροφήθηκαν. Ομως έπρεπε και τώρα να διεκδικούμε άλλα κονδύλια για άλλες ανάγκες που έχουμε ως Δήμος .
Το ΕΣΠΑ τέθηκε σε διαβούλευση, κατανεμήθηκε εθνικά και περιφερειακά χωρίς ο Δήμος Κιλκις να διεκδικήσει λόγο για το αναλογούν μερίδιο .
Ζητώ λοιπόν λόγω της κομβικής σημασίας που έχει το πρόγραμμα αυτό για το μέλλον της πόλης και συνολικά του Δήμου , να αφιερώσουμε αν όχι μια ειδική συνεδρίαση , τουλάχιστον μια συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης όπου η διοίκηση να ενημερώσει το σώμα τι προσδοκά απο το ΕΣΠΑ και με την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τα έργα που στα όρια του Δήμου μας έχουν παγώσει.
Καλό είναι να ασχολούμαστε με την καθαριότητα και το νερό , αλλά τίποτε δε μας εμποδίζει να διεκδικούμε λόγο και ρόλο στα σημαντικότερα που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

 

Λάζαρος Παζαρτζικλής

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς