Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 10:03:12 πμ
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 19:52

Σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα για το αν παραβίασε καραντίνα κορονοϊού η δημοτική σύμβουλος Λένα Αναστασιάδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου  προκαταρκτική έρευνα, την οποία παράγγειλε η Εισαγγελία Κιλκίς για να διαπιστωθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε συνδυασμό με την ανάρτηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας eidisis.gr.

 

Στο μεν δημοσίευμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ καταγράφονταν η καταγγελία ότι η δημοτική σύμβουλος Κιλκίς Λένα Αναστασιάδου παραβίασε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις δημαιρεσίες του Δήμου Κιλκίς την καραντίνα, στην οποία βρισκόταν ως θετικό κρούσμα κορονοϊού, στη δε ανάρτηση του eidisis.gr η θέση της επί των κατηγοριών αυτών, ώστε εφόσον προκύψει η βασιμότητα της καταγγελίας να αποδοθούν εις βάρος της οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες, συνδεόμενες με το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων για τον περιορισμό μολυσματικών ασθενειών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία και εκτελεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς κατέθεσε ήδη η ίδια η κ. Λένα Αναστασιάδου, προσκομίζοντας όλα τα έγγραφα, που αποδεικνύουν όσα υποστήριξε και στη δήλωσή της στο eidisis.gr, ότι δηλαδή βρέθηκε θετική στον κορονοϊό την Τρίτη, το Σάββατο έληξε το πενθήμερο που ορίζει ως καραντίνα το σχετικό πρωτόκολλο για τρις εμβολιασμένους χωρίς συμπτώματα και την Κυριακή όντως βρέθηκε στο διάδρομο του Δημαρχείου για λίγη ώρα και μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του ελέγχου rapid test στο οποίο υποβλήθηκε, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένη εκ του νόμου, στο έναντι γραφείο του παλιού Δημαρχείου (στο χώρο του ΚΑΠΗ). Και αποχώρησε από το διάδρομο του Δημαρχείου μόλις την ενημέρωσαν, μισή ώρα μετά τη λήψη δείγματος, ότι βρέθηκε εκ νέου θετική. 

Κατέθεσε επίσης ο εκδότης του δημοσιογραφικού συγκροτήματος eidisis.gr, Κώστας Τερζενίδης, για όσα αναγράφηκαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, όπως παραπάνω ύστερα από επικοινωνία μας με την κ. Λένα Αναστασιάδου στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας και δεοντολογίας.

Ανάλογα με την αξιολόγηση του προκαταρκτικού υλικού η Εισαγγελέας Κιλκίς θα κρίνει αν απαιτηθούν πρόσθετες μαρτυρίες πριν προβεί στην τελική κρίση επί της βασιμότητας της καταγγελίας.