Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:09:54 μμ
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 22:04

Σισμανίδης σε Γεννηματά: Να σταματήσει η στήριξη μόνο των μπαταξήδων

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και στελέχη του κόμματος και είχαν μια χρήσιμη συνεργασία πάνω σε ζητήματα που αφορούν το Δήμο Κιλκίς.


Ο κ. Σισμανίδης ενημέρωσε συνοπτικά την κα Γεννηματά για την πορεία των δημοτικών έργων,τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση από τη συνεχή περιστολή δαπανών της Πολιτείας που δυσχεραίνουν  και τη λειτουργία του Δήμου Κιλκίς.
Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι ο Δήμος Κιλκίς, με σφιχτή οικονομική διαχείριση, είναι από τους ελάχιστους ΟΤΑ της χώρας που παρουσιάζει πλεονασματικό προϋπολογισμό, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα, ελλείψει δημοσίων πόρων, να αυτοχρηματοδοτήσει έργα ζωτικά για την τοπική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των δημοτών, όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης που δρομολογείται μέσα στη νέα χρονιά και η ολοκλήρωση των κερκίδων στο Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς. Τόνισε, πάντως, ότι είναι άδικο οι νοικοκυρεμένοι Δήμοι να μην επιβραβεύονται για τη συνετή οικονομική τους διαχείριση και αντιθέτως υπερχρεωμένοι Δήμοι να τυγχάνουν ένθερμης κρατικής υποστήριξης.
Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη η μεταφορά των φοιτητών του ΤΕΙ Κιλκίς και η προσθήκη νέων τμημάτων στο ΤΕΙ, η νομιμοποίηση των σχολικών διδακτηρίων και των κοιμητηρίων του Δήμου Κιλκίς, αιτήματα που περιλαμβάνονται σε υπόμνημα που ενεχείρισε στην κα Γεννηματά ο Δήμαρχος Κιλκίς. Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε  να προωθήσει στη Βουλή νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίλυση των ζητημάτων που της τέθηκαν.