Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:39:07 πμ
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 20:50

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο του δήμου Κιλκίς

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου 2024 στο δήμο Κιλκίς, όπου εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς.

 

Το ατύχημα έγινε στον οικισμό της Αργυρούπολης κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η εργαζόμενη-συνοδός του απορριμματοφόρου βρίσκονταν στην πίσω πλευρά του οχήματος, στον αριστερό βατήρα, όταν ο οδηγός έκανε όπισθεν, εγκλώβισε και πίεσε τη γυναίκα με το όχημά του πάνω σε μια κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ, με κίνδυνο να την συνθλίψει! Οι φωνές του δεύτερου εργαζόμενου-συνοδού του απορριμματοφόρου και η άμεση αντίδραση του οδηγού, που αντιλήφθηκε το τι είχε συμβεί, έσωσαν την 58χρονη γυναίκα από τα χειρότερα.

Η άτυχη εργαζόμενη μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου δέχθηκε τη φροντίδα των γιατρών της Χειρουργικής Κλινικής. Οι εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, έδειξαν πολλαπλά κατάγματα στο χέρι, στα πλευρά και στη λεκάνη της εργαζόμενης, η οποία και νοσηλεύεται στο ίδρυμα.

Όπως είναι φυσικό, για το περιστατικό επενέβη η Τροχαία Κιλκίς, η οποία και κατέγραψε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Το πρώτο πράγμα που καταγράφηκε είναι πως δεν λειτουργούσαν οι πίσω αισθητήρες του οχήματος, που προειδοποιούν σε περίπτωση κινδύνου τον οδηγό, ακινητοποιούν το απορριμματοφόρο και δεν επιτρέπουν την οπισθοπορεία του.

Η εργαζόμενη προσλήφθηκε στο δήμο Κιλκίς με τα προγράμματα 55-67 χρόνων για ένα συν ένα έτος, με τη σύμβασή της να λήγει το φθινόπωρο.

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, επισκέφθηκε την άτυχη γυναίκα στο Νοσοκομείο, συνομίλησε με την ίδια και το σύζυγό της, με το διοικητή και τους γιατρούς της Κλινικής, ώστε η εργαζόμενη να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Παράλληλα, έδωσε εντολή το πρωί της Τετάρτης να γίνει έλεγχος όλων των οχημάτων του δήμου στον τομέα της καθαριότητας, ιδιαίτερα στα ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων, κάτι που πρέπει να γίνεται καθημερινά από τους οδηγούς στο ξεκίνημα της βάρδιας τους. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως δυο αυτοκίνητα είχαν προβλήματα και οδηγήθηκαν στο συνεργείο, όπου και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες.