espa pkm

Τρίτη, 12 Μαΐου 2026, 9:17:56 μμ
Τρίτη, 12 Μαϊος 2026 13:45

Θ. Καράογλου από Κιλκίς: "Η νέα εποχή για την Κ. Μακεδονία θα οικοδομηθεί με συνεργασίες και σχέδιο"

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καράογλου, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο περιοδειών στις επτά Περιφερειακές Ενότητες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, ο κ. Καράογλου είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της επιχειρηματικής κοινότητας και των κοινωνικών φορέων, επιβεβαιώνοντας -όπως τόνισε- ότι «η νέα εποχή για την Κεντρική Μακεδονία θα οικοδομηθεί μέσα από συνεργασίες, σχέδιο και καθημερινή παρουσία δίπλα στις ανάγκες των πολιτών».

Ο κ. Καράογλου συναντήθηκε κατά σειρά με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Κώστα Βιολιτζή, τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς κ. Αστέριο Τάτση, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Σάββα Κιόλογλου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Δήμο Παιονίας, όπου συναντήθηκε στο Πολύκαστρο με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Σιωνίδη, ενώ ολοκλήρωσε την περιοδεία του με συνάντηση με το προεδρείο και μέλη της ΔΕΕΠ Κιλκίς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των επαφών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι ο πρώτος κύκλος επισκέψεων ανέδειξε με σαφήνεια τις πραγματικές προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών.

«Επισκέφθηκα και τις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, άκουσα τους πολίτες, κατέγραψα προβλήματα, αλλά κυρίως διαπίστωσα τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που έχει ο τόπος μας. Η Κεντρική Μακεδονία χρειάζεται μια Περιφερειακή διοίκηση εξωστρεφή, αποτελεσματική και παρούσα παντού. Με σχέδιο για την ανάπτυξη, με έμφαση στην περιφερειακή συνοχή, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην πρωτογενή παραγωγή, στις κοινωνικές δομές και στις υποδομές που έχει ανάγκη κάθε περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι «το Κιλκίς και η Παιονία δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση, αλλά ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και προοπτικής. Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οφείλει να δώσει έμφαση στην αποκέντρωση, να στηρίξει τη νέα γενιά και να επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας».

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα είναι περίοδος διαλόγου και σύνθεσης προτάσεων με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς των επτά περιφερειακών ενοτήτων, επισημαίνοντας ότι «στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για μια Κεντρική Μακεδονία ισχυρή, σύγχρονη και ανταγωνιστική, με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Κλείνοντας, τόνισε πως «ο πρώτος κύκλος περιοδειών ολοκληρώνεται, όμως τώρα ξεκινά η ουσιαστική δουλειά για να μετατρέψουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε συγκεκριμένες πολιτικές και έργα με μετρήσιμο αποτέλεσμα για όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας».