Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 4:06:53 πμ
etpa
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 20:49

Τώρα θα “τρέξει” η κατασκευή του δρόμου της εισόδου Κιλκίς

Συντάκτης:

Το εργοτάξιο του έργου της κατασκευής του οδικού τμήματος ¨Κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος Κιλκίς¨ επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδ. Βεργίδης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Π. Θωμαίδη και Μιχ. Καραμισάκη.


Ο κ. Βεργίδης και οι Σύμβουλοι είχαν κατ αρχήν συνεργασία  με τα στελέχη της αναδόχου εταιρείας  (¨ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ¨), όπου και ενημερώθηκαν για το υφιστάμενο καθεστώς και τις προοπτικές του έργου. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας διαβεβαίωσαν τον αντιπεριφερειάρχη, ότι το έργο πλέον εισήλθε στο στάδιο της απρόσκοπτης αποπεράτωσής του, αφού εξέλιπαν οι βασικοί λόγοι αναστολής των εργασιών.
Ήδη έχει διασφαλιστεί το ποσό των απαλλοτριώσεων για τις παρόδιες ιδιοκτησίες (περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ).Οι δικαιούχοι δια της νομικής οδού, μπορούν να εισπράττουν την αποζημίωση τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ήδη ξεκίνησε η κατασκευή των παράπλευρων οδικών αξόνων συνολικού μήκους 9 χλμ στις δυο πλευρές  του τμήματος ¨Κόμβος Μαυρονερίου – Είσοδος Κιλκίς¨
Αυτήν τη στιγμή γίνονται εργασίες μετατόπισης των Δικτύων (Φυσικό Αέριο, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ). Με την ολοκλήρωση των παράπλευρων αξόνων και την ασφαλτόστρωσή τους, θα ξεκινήσουν οι τελικές εργασίες στον δρόμο Μαυρονέρι-είσοδος Κιλκίς μήκους 5,2 χλμ. Ο δρόμος θα έχει πλάτος 17 μέτρα  και θα χωρίζεται με ειδικό στηθαίο. Το σχέδιο προβλέπει ανισόπεδους κόμβους σε Λεβεντοχώρι και είσοδο Κρηστώνης, καθώς επίσης και κατασκευή πεζογέφυρας στην είσοδο του Κιλκίς με ειδικό ανελκυστήρα για ΑμεΑ.