Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 12:50:52 μμ
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 22:54

Ζητούμε έκτακτη σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου για τη λειτουργία μονάδας ενέργειας από βιομάζα

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς θα ζητήσει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΚΙΛΚΙΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ για το θέμα της σχεδιαζόμενης λειτουργίας εργοστασίου παραγωγής βιομάζας στη Τέρπυλλο.
Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρονται τα εξής:


Το αίτημα θα κατατεθεί μετά τη συλλογή υπογραφών και θα είναι η πρώτη φορά που η παράταξη θα κάνει χρήση της προβλεπόμενης διαδικασίας καθότι θεωρεί το θέμα εξαιρετικά σημαντικό για την τοπική κοινωνία σε σχέση με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Το ζήτημα τέθηκε εκ νέου στη συνεδρίαση του ΔΣ της περασμένης Δευτέρας απ` την επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΖΩ, Ιω. Ρούσσου, η οποία ζήτησε την ενημέρωση του Σώματος. Ωστόσο, απ` τη τοποθέτηση του αντιδημάρχου Κρουσίων, Θ. Βαφειάδη, προέκυψε ότι δεν υπάρχει πρόθεση της Δημ. Αρχής να κάνει το αίτημα δεκτό! Γι` αυτό κι εμείς θα ζητήσουμε την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας.
Στη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση κατά την εν λόγω συνεδρίαση, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Παύλος Τονικίδης, επανέφερε το θέμα της απαξίωσης των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, υπογραμμίζοντας ότι υλοποιούνται δράσεις σε οικισμούς χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση των εκλεγμένων της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αντιδημάρχων που τα βάζουν με προέδρους τοπ. Συμβουλίων επειδή ενημερώνουν την αντιπολίτευση!
Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής του προς την Δημ. Αρχή, ο κ. Τονικίδης προειδοποίησε ότι «δεν θα είμαστε πλέον ίδιοι», ασκώντας αυστηρότερο έλεγχο στις πράξεις και παραλήψεις της. Ως «δείγμα γραφής», κατήγγειλε με έμφαση ότι γίνεται κατάχρηση των οχημάτων του δήμου από αντιδημάρχους και άλλους, κάτι που δεν θ` ανεχτεί η μείζων αντιπολίτευση.
Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα που αφορά προκήρυξη της Περιφέρεια για έργα αναπλάσεων ύψους 7 εκατ. ευρώ. «Ο Δήμος Κιλκίς δεν έχει υποβάλλει καμιά πρόταση», υπογράμμισε, γνωστοποιώντας ότι για χρηματοδότηση τέτοιων έργων προτίθεται να υποβάλει προτάσεις η παράταξη, αναπληρώνοντας έτσι το κενό που προκύπτει απ` την απραξία της Δημ. Αρχής.
Από τη πλευρά των υπολοίπων συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας:
-Ο Γ. Αμανατίδης ζήτησε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό σε σχέση με το δήμο μας, ενώ έθεσε και το θέμα σύστασης Δημοτικής Αστυνομίας.
-Ο Β. Καραμπίδης παρατήρησε ότι η τοπική κοινωνία σχημάτισε την εντύπωση πως είμαστε κατά των συμβασιούχων, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει, καθότι διαφωνήσαμε μονάχα με τον τρόπο πρόσληψης, σε αντίθεση με τον δήμαρχο, ο οποίος έχει πει ότι είναι πρόθυμος να εκπέσει και του αξιώματός του προκειμένου να μην μονιμοποιηθούν οι «οκταμηνίτες»!
Ο ίδιος σύμβουλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει φωτισμός στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Κιλκίς.
-Ο Δ. Δημητρίου μετέφερε φήμες περί παράδοσης μαθημάτων σε προσφυγόπουλα εντός του Δημοτικού Σχολείου Μουριών, προτείνοντας -σε περίπτωση που αληθεύουν- να χρησιμοποιηθούν παροπλισμένα σχολεία που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές, μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών των παιδιών.
-Ο Κ. Ζώτος χαρακτήρισε τον δρόμο Λεβεντοχωρίου – Π. Γυναικοκάστρου άθλιο. Παράλληλα αναφέρθηκε στη κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου Καμπάνη απ` τους μαθητές, ζητώντας την ικανοποίηση αιτημάτων όπως η αντικατάσταση σπασμένων παραθύρων, η επιδιόρθωση ηλεκτρολογικών προβλημάτων, η έλλειψη γραφικής ύλης και φωτοτυπικού κα.
-Ο Ν. Στανημερόπουλος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι η ΔΕΥΑΚ σκάβει δρόμους χωρίς στη συνέχεια να φροντίζει για την αποκατάστασή τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα για πεζούς και οδηγούς.
- Ο Λ. Παζαρτζικλής έθεσε το θέμα της προβλεπόμενης κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Σάντας, τονίζοντας ότι λόγοι ασφάλειας των επιχειρήσεων της περιοχής επιβάλουν τη παραμονή του. Πρότεινε δε μια έκτακτη σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων φορέων για να συζητηθεί το θέμα, παρατηρώντας ότι ανάλογες κινήσεις σε γειτονικούς νομούς είχαν θετικά αποτελέσματα.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Καραμπίδης ενημέρωσε ως συντονιστής κέντρου φιλοξενίας προσφύγων της ευρύτερης περιοχής μας, ότι στο κέντρο του Χέρσου φιλοξενούνται σήμερα περί τα 1.000 άτομα και άλλα τόσα σ` αυτό της Ν. Καβάλας.
Πρόσθεσε δε ότι οι πρόσφυγες του Χέρσου θα μεταφερθούν στους νομούς Δράμας και Καβάλας έτσι ώστε να καταργηθεί το εν λόγω κέντρο. Παράλληλα, στο κέντρο που ετοιμάζεται στη περιοχή του Χωρυγίου θα μεταφερθούν πρόσφυγες από την Πέτρα Ολύμπου.
Όσο για τους εμβολιασμούς, ο κ. Καραμπίδης υπογράμμισε ότι στο κέντρο του Χέρσου έχουν ολοκληρωθεί κατά 90%, με το ποσοστό του 80% να αρκεί για τη πλήρη ανοσία ενός πληθυσμού.