espa pkm

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026, 3:25:51 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε εκλογές προχωρά η ημιαυτόνομη περιφέρεια Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως μετέδωσε την Τρίτη ο κουρδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Rudaw, επικαλούμενος τον περιφερειακό πρωθυπουργό Νετσιρβάν Μπαρζανί.

Το Rudaw πρόσκειται στην Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (ΠΚΚ) που εδρεύει στην Αρμπίλ.
Δριμύτατα επέκρινε την Τρίτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις 300 προσωπικότητες της Γαλλίας που υπέγραψαν τον περασμένο μήνα ένα ηχηρό μανιφέστο «εναντίον του νέου αντισημιτισμού» και ζητούσαν κυρίως να ακυρωθούν αποσπάσματα του Κορανίου.
Στο Νταλιάν της βορειοανατολικής κινεζικής επαρχίας Λιανονίνγκ συναντήθηκαν χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Σι είχε συνομιλίες με τον Κιμ,ενώ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του.
Τη χορήγηση ασύλου αποφάσισε η αρμόδια - δευτεροβάθμια - Επιτροπή Ασύλου και σε δεύτερο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Η χορήγηση ασύλου στον πρώτο τούρκο αξιωματικό – συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφθασε το καλοκαίρι του 2016 στην Ελλάδα, είχε προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις, καθώς η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο τότε αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας είχε υποβάλει αίτηση ακύρωσης, και ύστερα από σειρά εξελίξεων η υπόθεση βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δη στο τελικό της στάδιο, καθώς αναμένεται η απόφαση των ανώτατων δικαστών.
Στην αθώωση του Γιώργου Εμερτζίδη - τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας - για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη, κατέληξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Στις αυξημένες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και τα νησιά, καθώς και το κατά πόσο ισχύει το ρεπορτάζ της Bild που αναφέρεται σε παραεμπόριο διαβατηρίων, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.
Με διαρροές προς όλες τις κατευθύνσεις - είτε προς το «κατά» είτε προς το «υπέρ» είτε με απουσίες - αναμένεται να περάσει η επίμαχη διάταξη για το δικαίωμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, την οποία στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι.
«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας που βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από τη Σύμη, όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό της επετείου 73 χρόνων από την 8η Μαΐου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παράδοσης της Δωδεκανήσου από τις δυνάμεις του άξονος στους νικητές συμμάχους.

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 28χρονος υπήκοος π.Γ.Δ.Μ., διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ελληνικών Αρχών. Σε βάρος του νεαρού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, για το αδίκημα της κλοπής.

Τη χορήγηση ασύλου αποφάσισε η αρμόδια - δευτεροβάθμια - Επιτροπή Ασύλου και σε δεύτερο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Η χορήγηση ασύλου στον πρώτο τούρκο αξιωματικό – συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφθασε το καλοκαίρι του 2016 στην Ελλάδα, είχε προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις, καθώς η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο τότε αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας είχε υποβάλει αίτηση ακύρωσης, και ύστερα από σειρά εξελίξεων η υπόθεση βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δη στο τελικό της στάδιο, καθώς αναμένεται η απόφαση των ανώτατων δικαστών.