espa pkm

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026, 8:05:56 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μπαράζ κινητοποιήσεων, συλλαλητήρια και πορείες πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, συνταξιούχοι καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο λόγω τριών συγκεντρώσεων.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί από την πλατεία Κοτζιά όπου οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των συντάξεων στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα.

«Δεν είναι δυνατόν να λέει άλλα πράγματα ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουβέλης και ο Τσίπρας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες. Η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρεται για παιχνίδια, σημείωσε για να προσθέσει ότι με τις κινήσεις της κυβέρνησης «απειλείται το κύρος της χώρας από την ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό σας».

Ο Μιτς Μακόνελ ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία προχώρησε στην ενεργοποίηση ειδικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας (invoking cloture) για τον άμεσο τερματισμό της συζήτησης για την επικύρωση του διορισμού του Μάικ Πομπέο στην ηγεσία του ΥΠΕΞ, αλλά και του Ρίχαρντ Γκρένελ ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Γερμανία, σχολιάζει το CNN.
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 15:00

Ένα πλανήτης… κατράμι

Εχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα περίπου 3,5 χιλιάδες εξωπλανήτες, πλανήτες μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει μια κατηγορία εξωπλανητών που έχει λάβει την ονομασία «Καυτός Δίας» ή «Θερμός Δίας».
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε πετρελαιοπηγή από όπου εξορυσσόταν πετρέλαιο παράνομα στην επαρχία Ατσέχ, στη δυτική Ινδονησία, γνωστοποίησαν οι αρχές της χώρας αυτής της νοτιοανατολικής Ασίας.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Αρμενίας Κάρεν Καραπετιάν πρότεινε τη διεξαγωγή νέων κοινοβουλευτικών εκλογών για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης, η οποία πλήττει τη χώρα για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Αν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν είναι η επιλογή του λαού, τότε ο λαός μπορεί να τον εκλέξει, δήλωσε επίσης ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Καραπετιάν, προσθέτοντας ότι η οικονομία της Αρμενίας θα αντιμετωπίσει προβλήματα αν συνεχιστεί η πολιτική κρίση.
Ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγα, ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι δεκάδες φοιτητές οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των τελευταίων έξι ημερών, που στοίχισαν τη ζωή 27 ανθρώπων, προκειμένου να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει προκαλέσει και διεθνείς επικρίσεις.

Τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεχίζει να προκαλεί το θέμα της αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια με το λεγόμενο «συντηρητικό» κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά αλλαγές στο σχέδιο νόμου.

Την Τρίτη υπήρξε ενημέρωση των βουλευτών για τις λεπτομέρειες του σχεδίου νόμου και την επίμαχη διάταξη, ωστόσο τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γεννιά, Καραγιάννης και Ντζιμάνης) αξιώνουν με επιστολή τους τροποποίηση του άρθρου.

Στις 9:30 αναμένεται η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Ο υπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο ζήτημα που ανέκυψε με τις γαλλικές φρεγάτες, στην ανάγκη της αναβάθμισης των μαχητικών F16 της πολεμικής αεροπορίας για τα οποία δεν έλαβε τελικά αποφάσεις το προχθεσινό ΚΥΣΕΑ και φυσικά για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τα δύο ανοικτά της μέτωπα, δηλαδή τα ελληνοτουρκικά αλλά και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Δεν είναι δυνατόν να λέει άλλα πράγματα ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουβέλης και ο Τσίπρας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες. Η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρεται για παιχνίδια, σημείωσε για να προσθέσει ότι με τις κινήσεις της κυβέρνησης «απειλείται το κύρος της χώρας από την ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό σας».