espa pkm

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026, 6:33:38 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι ο 40χρονος ψαράς που αγνοούνταν από τις 14 Ιανουαρίου στη λίμνη Βόλβη. Ο 40χρονος είχε πάει μαζί με έναν 70χρονο στη λίμνη Βόλβη.

Ο 70χρονος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 15 Ιανουαρίου, ενώ τη Μ.

Για πέμπτη φορά μεταβαίνουν στην Ανδριανούπολη οι γονείς των στρατιωτικών Κούκλατζη και Μητρετώδη, που είναι κρατούμενοι από τις τουρκικές αρχές για παράνομη είσοδο στο τουρκικό έδαφος.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται κρατούμενοι περισσότερο από έναν μήνα και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή οι γονείς τους τους επισκέπτονται, ώστε γύρω στις 13:00 να έχουν συνάντηση πιθανότατα και χωρίς την παρεμβολή τζαμιού.

Σε συνέντευξή του ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ζητά την αύξηση του προσωπικού της Frontex στους 100.000 προκειμένου να «διασφαλιστούν πραγματικά τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) έκανε έκκληση την Παρασκευή στο Ισραήλ να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του δεν κάνουν χρήση υπερβολικής βίας εναντίον παλαιστινίων διαδηλωτών στη μεθόριο της Γάζας με το Ισραήλ.
Από τη Δευτέρα 16 Απριλίου έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ), για το ερχόμενο σχολικό έτους (2018-19).

Αύριο Μεγάλο Σάββατο στις 18:30 το απόγευμα αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα , ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη στις 20:30.

Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη αναχωρεί αύριο στις 06.30 το πρωί για τα Ιεροσόλυμα για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Η Γερμανία θα ήθελε οι βουλευτές της περιφερειακής Βουλής της Καταλωνίας να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης καθότι μόνο τότε θα μπορέσει να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση μεταξύ της ισπανικής επαρχίας και της κυβέρνησης της Μαδρίτης που ξεκίνησε μετά το περυσινό ανεπίσημο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή τη διάλυση του κοινοβουλίου ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θεωρούνται μια δοκιμασία για τον επικεφαλής της κυβέρνησης, που στιγματίστηκε από ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση από τον πρώην χαρισματικό μέντορά του Μοχάμαντ Μαχατίρ.

Η Βρετανία άνοιξε χθες Πέμπτη μια στρατιωτική βάση στο Μπαχρέιν, η οποία αποτελεί την πρώτη μόνιμη εγκατάσταση των ενόπλων δυνάμεών της στη Μέση Ανατολή τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο γάλλος τραγουδιστής Ζακ Ιζλάν, ένας από τους πρωτοπόρους της γαλλικής ροκ, πέθανε σήμερα στο Παρίσι σε ηλικία 77 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του στο AFP.

Πατέρας τριών παιδιών που επίσης επέλεξαν τον καλλιτεχνικό δρόμο--του τραγουδιστή Αρτούρ Ι.