espa pkm

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026, 6:33:39 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνελήφθησαν, στο Περιστέρι Αττικής, πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας 16χρονος, για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου κατελήφθησαν τρεις από τους δράστες να έχουν στην κατοχή τους κροτίδες, τις οποίες είχαν προμηθευτεί νωρίτερα από κατάστημα ιδιοκτησίας 27χρονου.
Επί ποδός βρίσκεται από το βράδυ της Μ. Πέμπτης η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας για τον εντοπισμό μίας γυναίκας και τριών παιδιών, τα ίχνη των οποίων φέρεται να χάθηκαν στον ποταμό Έβρο, στο Σοφικό Διδυμοτείχου.

Η πρώτη αναχαίτιση τουρκικού αεροσκάφους, τύπου drone, δηλαδή μη επανδρωμένου, στο Αιγαίο είναι γεγονός. Χθες ένα UAV ANKA του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ να βρίσκεται στον ελληνικό εναέριο χώρο στη Ρόδο.

Νέα οδηγία για το τέλος Μαΐου ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες για να προστατέψουν καλύτερα τους χρήστες του διαδικτύου. Ωστόσο, δεν φαίνεται να αποτρέπει εκείνους που θα συνεχίζουν να διαχειρίζονται παράνομα προσωπικά δεδομένα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αγρινίου, για τον εντοπισμό του δράστη που τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά σε ιερό ναό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άγνωστος δράστης τοποθέτησε σε κάδο απορριμμάτων, σε προαύλιο χώρο του ιερού ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο δημοτικό πάρκο, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από μια φιάλη βουτανίου.

Προκλήσεις, κραυγές και ψίθυροι

Επικίνδυνο πινγκ πονγκ στο Αιγαίο


Οι απειλές Ερντογάν, ο εναγκαλισμός με τον Πούτιν και οι υπερφίαλες κορώνες καμμένου για να διασωθεί

Στο τραπέζι πάλι θέμα εξοπλισμών
Τα σχέδια της Άγκυρας για την απόκτηση και δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε πως η Τουρκία είναι ενάντια στα πυρηνικά όπλα, όχι όμως και ενάντια στην πυρηνική ενέργεια.

Περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο σε πεζές περιπολίες προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών-Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο», λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο», αφαιρώντας αστυνομικούς από την προστασία ανθρώπων που δεν τη χρειάζονται.

Η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν-χιε καταδικάστηκε σε κάθειρξη 24 ετών καθώς κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο της Σεούλ για κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά και εξαναγκασμό, στη δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς που προκάλεσε και την πτώση της πέρυσι, και στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί ηγέτες και επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.