espa pkm

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026, 7:40:23 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με μία σκληρή δήλωση – μήνυμα για την υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ο πρώην στενός του συνεργάτης Νίκος Τσούκαλης επικρίνει την είσοδό του στην κυβέρνηση.

Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης μιλώντας στο tempo24.news τόνισε για τον κ.
Εραστής των γρήγορων αυτοκινήτων, του ακριβού κρασιού, της αλιείας πέστροφας και της εκτροφής θηραμάτων, ο νέος ηγέτης της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα είναι ένας από τους πλουσιότερους πολιτικούς της χώρας με περιουσία 450 εκατ.


Αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η εταιρεία BEAT κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κ.
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 07:50

Αποστολή 4G στη Σελήνη για τη Vodafone


Στη Σελήνη σχεδιάζει να «πατήσει» η Vodafone μέσα στο επόμενο έτος, δημιουργώντας το πρώτο 4G δίκτυο, 50 χρόνια μετά την πρώτη αποστολή των αστροναυτών της NASA που περπάτησε στην επιφάνεια της.
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 07:50

Τα τρένα «κόλλησαν» στους μηχανοδηγούς

Ενα ακόμα ελληνικό παράδοξο εμφανίζεται στα... απόνερα της ιδιωτικοποίησης της μέχρι πρότινος κρατικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η αδυναμία του ΟΣΕ, ελλείψει πια μηχανοδηγών, να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά προσωπικού έλξης του ελληνικού σιδηροδρόμου, ενώ το «άνοιγμα» της αγοράς έχει ξεκινήσει, δυσχεραίνει τη λειτουργία των νέων ιδιωτικών εταιρειών.
Με καθυστέρηση θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για μάθημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, μετά από αποφάσεις των δημάρχων Εορδαίας, Βοϊου, Φλώρινας, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Γρεβενών, την Πέμπτη 1 Μαρτίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση, προκειμένου να προστατευθούν οι μαθητές από τις κακές καιρικές συνθήκες και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.
Τεχνικά θέματα τέθηκαν, κυρίως, στη συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως σημείωσε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκε, είναι η ψηφιοποίηση του ιστορικού των ασφαλισμένων.
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 01:50

Ο Τραμπ υποψήφιος για το... Νόμπελ Ειρήνης;

Το νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ ανακοίνωσε την κατάθεση μήνυσης την μετά μια υποψηφιότητα που έλαβε, κατά τα φαινόμενα πλαστή, του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μια υποψηφιότητα που λάβαμε και αφορά τον Τραμπ είναι πλαστή», γράφει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ 'Ολαφ Νγιόλσταντ.
Ακόμα ένα περιστατικό με όπλο μέσα σε σχολείο σημειώθηκε στις ΗΠΑ, με τον θύτη αυτή τη φορά να είναι ανάμεσα σε αυτούς που σκοπεύει να επιστρατεύσει ο Τραμπ για την προστασία των παιδιών.
Στη 16η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στο πεδίο των Κλασικών Σπουδών κατατάσσεται το ΑΠΘ, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη της QS (QS World University Rankings) για το 2018, ενώ στο πεδίο της Αρχαιολογίας, συνεχίζει να κατατάσσεται στις υψηλότατες θέσεις 51-100.