espa pkm

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2026, 6:49:42 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι γυναίκες καταλάμβαναν μόνο το 9% περίπου των ανώτατων διοικητικών θέσεων στον γερμανικό χρηματοπιστωτικό κλάδο το 2017 και ο ρυθμός με τον οποίο μειώνεται η διαφορά μεταξύ των φύλων έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
Η Ελβετία απαγόρευσε τη συνήθη μαγειρική πρακτική να ρίχνονται ζωντανοί αστακοί μέσα σε βραστό νερό, στο πλαίσιο μιας επανεξέτασης των κανονισμών της για την προστασία των ζώων.

«Ζωντανά οστρακόδερμα, του αστακού περιλαμβανομένου, δεν μπορεί πλέον να μεταφέρονται σε πάγο ή μέσα σε παγωμένο νερό.
Οι κινεζικές αρχές, που δίνουν μάχη για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Σαγκάης, απομάκρυναν την Τετάρτη το ενδεχόμενο μιας θαλάσσιας ρύπανσης από το πετρέλαιο που μετέφερε.
Τις καταθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στο τέλος Ιανουαρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα για το ΚΕΕΛΠΟ, αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, στην πρώτη συνεδρίασή της με το νέο έτος.
Την εξιχνίαση ληστείας που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Αιγίνιο Πιερίας, με θύμα ταχυδρομικό υπάλληλο, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Όπως ανακοινώθηκε, οι φερόμενοι ως ληστές, επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το θύμα τους, την ώρα που εκείνος κατευθυνόταν σε τραπεζικό υποκατάστημα, και με τη χρήση σωματικής βίας, του απέσπασαν 8.000 ευρώ.
Τύχη «βουνό» φαίνεται πως είχε μια γυναίκα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν ένας άντρας την έσπρωξε στις ράγες του τρένου τη στιγμή που ερχόταν ο συρμός. Εκείνη όχι απλά δεν πέθανε, αλλά τη γλίτωσε με μόλις ένα κάταγμα στο χέρι.
Να προετοιμαστούν για την έλευση του τροπικού κυκλώνα «Τζόις» λαμβάνοντας μέτρα προστασίας, ειδοποιήθηκαν από τις αρχές οι κάτοικοι στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς τουριστικής πόλης Μπρουμ.

Οι αρχές έχουν εκδώσει κίτρινο συναγερμό για την περιοχή ανάμεσα στο Cape Leveque και στην κοινότητα των Αβοριγίνων στην περιοχή Κίμπερλι, προειδοποιώντας ότι η σφοδρότητα του Τζόις μπορεί να απειλήσει ζωές και περιουσίες.
Στην υποστήριξη του Κάρλες Πουτζντεμόν ως υποψήφιο της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλωνίας αποφάσισαν να υποστηρίξουν τα δύο κυριότερα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα νέας προσπάθειας απόσχισης της επαρχίας από την Ισπανία τη χρονιά αυτήν.
Ένας ρώσος πρώην αστυνομικός, καταδικασμένος ήδη επειδή σκότωσε 22 γυναίκες, εμφανίσθηκε σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον της δικαιοσύνης για άλλους 59 φόνους που μπορεί να τον καταστήσουν τον πιο αιματοβαμμένο κατά συρροή δολοφόνο της πρόσφατης ιστορίας της Ρωσίας.
Τουλάχιστον 85 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις 31 Δεκεμβρίου από αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στον θύλακα της Ανατολικής Γούτα, τον οποίο ελέγχουν οι αντάρτες και πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις, δήλωσε την Τετάρτη ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.