espa pkm

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2026, 10:13:07 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μια ομάδα δανών πυροτεχνουργών πραγματοποιεί έρευνες σε περιοχή γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περίμετρο της πρεσβείας μετά τον εντοπισμό ενός "υπόπτου αντικειμένου", όπως είπαν αστυνομικοί στο Reuters, χωρίς να επιβεβαιώσουν αν βρέθηκαν εκρηκτικά.
Πάνω από 3.000 χριστιανοί, σκοτώθηκαν σε όλον τον κόσμο μέσα σε έναν χρόνο, από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, για λόγους που σχετίζονται με την πίστη τους, υποστηρίζει σε πρόσφατη έκθεσή της, η μη κυβερνητική οργάνωση Open Doors.
«Άδικο» χαρακτήρισε το αμερικανικό δικαστικό σύστημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή να αναστείλει προσωρινά την κατάργηση του προγράμματος DACA που προστατεύει τους ανήλικους παράτυπους μετανάστες από απέλαση και τους επιτρέπει να εργάζονται και να σπουδάζουν στη χώρα.
Δυναμικό «παρών» έδωσε για άλλη μια Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, η ΛΑΕ, η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΑΡΣΥΑ, μέλη του ΠΑΜΕ και άλλων συλλογικοτήτων.

Μετά τη συγκέντρωση έξω από το Ειρηνοδικείο οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποιούν πορεία με το ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας να είναι αυτή τη στιγμή κλειστό.
Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένου και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε. α. Παναγιώτης Σταμάτης.
Την αντίθεσή της με τον τρόπο με τον οποίο εισάγεται στο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση η ρύθμιση για την κήρυξη της απεργίας από τις πρωτοβάθμιες επιχειρησιακές συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη από το 50%+1, των οικονομικά τακτοποιημένων μελών καθώς έτσι εξορθολογίζεται η διαδικασία λήψης της απόφασης και υπηρετούνται οι βασικές αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας, από τους ίδιους τους εργαζόμενους».
Τύχη «βουνό» φαίνεται πως είχε μια γυναίκα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν ένας άντρας την έσπρωξε στις ράγες του τρένου τη στιγμή που ερχόταν ο συρμός. Εκείνη όχι απλά δεν πέθανε, αλλά τη γλίτωσε με μόλις ένα κάταγμα στο χέρι.
Την ενίσχυση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού από το 2020 και μετά, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που θα προκύψει μετά το Brexit, ζητά από τα κράτη-μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο επίτροπος για θέματα Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ, παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες τις πρώτες κατευθύνσεις τις Κομισιόν για τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο), μετά το 2020, επισημαίνοντας ότι το κενό που αφήνει στα έσοδα της ΕΕ η αποχώρηση της Μ.
Συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα τα προβλήματα στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» λόγω της πυκνής ομίχλης που σκέπασε από το πρωί τη Θεσσαλονίκη.

Ακυρώσεις πτήσεων και πολύωρες καθυστερήσεις συνθέτουν, για δεύτερη συνεχή ημέρα, την εικόνα στο αεροδρόμιο της πόλης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες να υφίστανται ταλαιπωρία.
Χωρίς Μετρό η Αθήνα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας προκήρυξε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει το ΣΕΛΜΑ σε σχετική του ανακοίνωση, εντός των ημερών, η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.