espa pkm

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2026, 6:23:13 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δικαστές σε σχετική ανακοίνωσή τους την Παρασκευή.

«Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους.
Προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει από την Πέμπτη όλη τη χώρα έχουν παρατηρηθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τους δημάρχους όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί ενώ μάχη δίνουν τα μηχανήματα για να απομακρύνουν το χιόνι και τον παγετό.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως στους Αμπελοκήπους η οποία έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 02.45 ο φύλακας αντιλήφθηκε δύο άτομα να αφήνουν μια τσάντα στις σκάλες πολύ κοντά στο κτίριο και να εξαφανίζονται.
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη βρετανική βάση ακρωτηρίου στην Κύπρο πραγματοποιεί από το πρωί τη Παρασκευής η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Έφτασε με στρατιωτικό αεροπλάνο και ήδη μίλησε σε περίπου 200 βρετανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη βάση.

Τόσο η γερμανική, όσο και η ελληνική πλευρά βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να σταματήσουν οι υπερβολές στον έλεγχο επιβατών, ακόμη και με ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόβλημα υπάρχει με την ελληνική ταυτότητα.
«Θέλουμε, μετά από 8 χρόνια μνημονίων, να μπορούμε να επιλέγουμε την πολιτική μας μόνοι μας» δήλωσε ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» υπογράμμισε ότι «η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που κάνουμε εμείς και σε αυτό που ήθελε να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου είναι ότι εμείς θέλουμε να ξεφύγουμε από την επιτροπεία των μνημονίων.
Η συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος χαιρετίζει την απόφαση του Κοινοβουλίου να υπερψηφίσει την τροπολογία, που αφορά τόσο την προστασία της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, όσο και τους συμβολαιογράφους, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ως υπάλληλοι του πλειστηριασμού και δημόσιοι λειτουργοί επιφορτισμένοι με το δύσκολο έργο της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων.
Προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει από την Πέμπτη όλη τη χώρα έχουν παρατηρηθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τους δημάρχους όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί ενώ μάχη δίνουν τα μηχανήματα για να απομακρύνουν το χιόνι και τον παγετό.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως στους Αμπελοκήπους η οποία έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 02.45 ο φύλακας αντιλήφθηκε δύο άτομα να αφήνουν μια τσάντα στις σκάλες πολύ κοντά στο κτίριο και να εξαφανίζονται.
Σε τεστ αντοχών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς. Μετά από ένα έντονο παρασκήνιο διαβουλεύσεων και ζυμώσεων της κυβέρνησης με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.