espa pkm

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026, 11:37:46 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στους 45 έφτασε την Τρίτη ο απολογισμός των νεκρών από τις δασικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία και στη γειτονική Γαλικία της Ισπανίας, ενώ οι πυροσβέστες έθεταν υπό έλεγχο τις τελευταίες εστίες φωτιάς.
Σε μία πρώτη αναφορά στην επίσκεψη Τσίπρα οι περισσότερες εφημερίδες, στην ηλεκτρονική τους έκδοση, αναπαράγουν τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τίτλο "Αμοιβαίες φιλοφρονήσεις Τραμπ και Τσίπρα". Όπως επισημαίνεται στα σχετικά δημοσιεύματα "ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιστοποιεί στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προόδους στη χειμαζόμενη από την κρίση χώρα του.
Στην ανάκτηση του ελέγχου κουρδικών περιοχών στη Μοσούλη προχωρά ο ιρακινός στρατός, μετά το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν που έφερε σε οριακό σημείο τις σχέσεις Βαγδάτης - Αρμπίλ.

Σύμφωνα με στρατιωτική ανακοίνωση οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ ανακτούν τον ελέγχο των κουρδικών περιοχών στην Μοσούλη, συμπεριλαμβανομένου και του φράγματος της Μοσούλης.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ πρότεινε χθες Τρίτη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα 13 Συνόδων Κορυφής μέσα στα επόμενα δύο χρόνια με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στην ΕΕ μετά το σοκ του Brexit.
Έκρηξη σημειώθηκε, αργά το βράδυ της Τρίτης, στην Πορταριά του Βόλου, από διαρροή προπανίου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μια ταβέρνα και να υπάρξουν εκτεταμένες ζημιές σε κοντινά κτίρια.
Στο «Θριάσιο» νοσοκομείο Ελευσίνας νοσηλεύεται 52χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, στο μέτωπο της φωτιάς, στην περιοχή Νεμούτα της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος συμμετείχε εθελοντικά στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και κάποια στιγμή, για άγνωστους ακόμα λόγους, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος.
«Η προσέγγιση του κ. Τραμπ μπορεί να μοιάζει μερικές φορές διαβολική, αλλά γίνεται για καλό» ήταν η αμήχανη απάντηση που έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε από αμερικανό δημοσιογράφο για τις παλαιότερες δηλώσεις του για τον Ντόναλντ Τραμπ πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
Τεράστιο κύκλωμα παράνομης παραγωγής και διάθεσης στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης άνω του ενός εκατομμυρίου κουτιών με αναβολικά , εξάρθρωσε μετά από πολυήμερες έρευνες η Οικονομική Αστυνομία.

Η ΕΛ.
Με τον λογαριασμό έτοιμο περίμενε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατά τρόπο εν γένει ασυνήθιστο, αλλά συμβατό με το δικό του στιλ, έθεσε το ζήτημα της αναβάθμισης των μαχητικών F-16 δημοσίως, είπε ότι πρόκειται για μία συμφωνία ύψους 2,4 δισ.
Πέρα από τη σκληρή ρητορική που επιδιώκει να ικανοποιήσει την πολιτική βάση του, τι είναι πραγματικά καινούργιο στη «νέα πολιτική» του Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν; Σε ποιον βαθμό είναι μια απόκλιση από τα χρόνια του Ομπάμα και τι συνέπειες θα έχει;