espa pkm

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026, 4:15:56 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στις 8.275 έφτασε ο αριθμός των αιτήσεων για 63 προσλήψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και σε Νομικά Πρόσωπά του (Λιμενικά Ταμεία, Οργανισμοί Λιμένος κ.λπ.) μέσω της προκήρυξης 7Κ/2017 του ΑΣΕΠ.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε θέση διεκδικείται από 131 υποψηφίους, ενώ συνολικά το πλήθος των προτιμήσεων ανέρχεται σε 18.497, δεδομένου ότι αρκετοί από αυτούς διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας Κατηγορίας Εκπαίδευσης.
Η Ρωσία απαγόρευσε τη χρήση κτιρίων στη Μόσχα που χρησιμοποιούσε η αμερικανική διπλωματική αποστολή και έβαλε «πλαφόν» στον αριθμό απεσταλμένων της Ουάσινγκτον «στο ίδιο επίπεδο με τον αριθμό των ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ».
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε «ακατάλληλο» τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ και διέταξε την αποπομπή του από τον θώκο για την υπόθεση των Panama Papers.

Το δικαστήριο έδωσε επίσης εντολή στην Αρχή κατά της Διαφθοράς να ξεκινήσει νέα έρευνα σχετικά με τις υποψίες που βαραίνουν τον Σαρίφ.
Σε περιοχή της Χαλκιδικής εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος που κατηγορείται ότι το περασμένο Σάββατο πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο τον 35χρονο αδελφό της συντρόφου του στα Διαβατά, με συνέπεια να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ανακοινώθηκαν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Κιλκίς οι νέοι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Κιλκίς.

Ανακοινώθηκαν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ν. Κιλκίς οι νέοι διευθυντές των δημοτικών σχολείων.

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στον σιδηροδρομιό σταθμό της Βαρκελώνης, όταν τοπικό τρένο έφθασε εκεί από το Σαν Βισεντς νε Κάλντερς, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη η Μπόκο Χαράμ εναντίον μιας αποστολής πετρελαϊκής εταιρείας στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη ιατρικές πηγές και ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Στις φλόγες τυλίχτηκε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ βρισκόταν εν κινήσει το πρωί στη Νέα Μηχανιώνα.

Ο οδηγός εγκατέλειψε εγκαίρως το φλεγόμενο όχημα και είναι καλά στην υγεία του.

Η φωτιά, που προκάλεσε μερική ζημιά στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου, σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα και πέντε άνδρες.
Στο λιμάνι του Πειραιά επέστρεψε με 105 επιβάτες και με δικά του μέσα, το υδροπτέρυγο FLYING DOLPHIN XVII, έπειτα από αναφορά του πλοιάρχου για πιθανή εμπλοκή αντικειμένου στα πτερύγια.

Το υδροπτέρυγο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 08:50 με προορισμό την Αίγινα, το Αγκίστρι και επιστροφή, ενώ οι επιβάτες του δεν έχει γίνει γνωστό αν θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο.