espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 5:53:37 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Με την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά από μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία, η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης.
«Η κυβέρνηση φέρνει σε πέρας τη "βρώμικη δουλειά" για λογαριασμό του κεφαλαίου» σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τη νέα συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου, η οποία, όπως υποστηρίζει, «αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ένα νέο μνημόνιο, με νέα σκληρά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων».
Ένας σέρφερ, ο οποίος αγνοείτο στα ανοικτά των ακτών της Σκοτίας, βρέθηκε σε απόσταση 13 μιλίων από τη στεριά, αφού πέρασε περισσότερες από 30 ώρες μέσα στο νερό, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βρετανική ακτοφυλακή.
Ένας έμπορος τέχνης κατέθεσε μήνυση για κλοπή, αφού ξέχασε ένα πίνακα αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στον χώρο αποσκευών ενός ταξί στο Παρίσι, την προηγούμενη Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε την Τρίτη στους κόλπους του ισλαμο-συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος περίπου τρία χρόνια αφότου αποχώρησε από αυτό, θέτοντας σε εφαρμογή ένα από τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου.
Κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία επώνυμων συσκευών κινητών τηλεφώνων και εξαπατούσε το ελληνικό Δημόσιο εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Ειδικότερα τα αρχηγικά μέλη από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές με τη δημιουργία και τη χρήση πλαστών ή νοθευμένων ταξιδιωτικών εγγράφων «έστηναν» ατομικές επιχειρήσεις που αποκαλούσαν στις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις ως «παιδιά» και οι οποίες εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες κινητών τηλεφώνων από εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ευθεία κατάλυση της εισαγγελικής ανεξαρτησίας και λανθάνουσα υπονόμευση του έργου του εισαγγελέα, διαβλέπει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας πίσω από δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για προωθούμενη ρύθμιση.

Η Ενωση χαρακτηρίζει κάθε σκέψη για παρακώλυση ή επέμβαση στο έργο της εισαγγελικής αρχής «αποκρουστέα και επικίνδυνη», τονίζοντας ότι «εκλαμβάνεται ως άμεση προσπάθεια χειραγώγησης της Εισαγγελικής Αρχής».
«Με την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά από μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία, η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης.
Ο κίνδυνος εκδήλωσης εξτρεμιστικών επιθέσεων στην Ελβετία παραμένει υψηλός, ανακοίνωσε την Τρίτη η ελβετική μυστική υπηρεσία πληροφοριών, ενώ αναμένονται περισσότερες επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος και τους υποστηρικτές του σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η Τουρκία υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει γυρίσει την πλάτη της στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τουλάχιστον προς το παρόν, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, προσφέροντας στην Αγκυρα οικονομική συνεργασία.