espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 4:34:37 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Λέμβος στην οποία μπορεί να επέβαιναν δεκάδες μετανάστες βρέθηκε άδεια στη Μεσόγειο


Διασώστες ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι βρήκαν τέσσερα πτώματα ανοικτά της Λιβύης και μια άδεια φουσκωτή λέμβο, ενώ οι παράνομοι διακινητές συνεχίζουν να στοιβάζουν σε τέτοιες λέμβους περισσότερους από εκατό μετανάστες, αυξάνοντας τους φόβους για ένα νέο δράμα.
Κυριακή, 30 Απριλίου 2017 12:00

Πρωτομαγιά με ζέστη και συννεφιά

Καλός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα για σήμερα, Δευτέρα, ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι «παμπόνηρος» γιατί κατάφερε να επιβληθεί στην εξουσία παρά το νεαρό της ηλικίας του και τις ανταγωνιστικές φιλοδοξίες των υψηλόβαθμων μέσα στη χώρα του, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα, Κυριακή, την απογοήτευσή του επειδή αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα περιπολούν κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία μαζί με μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».
Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν αναμένει στον β' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ότι θα δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο υπέρ του, ανάλογο με εκείνο του 2002 υπέρ του Σιράκ απέναντι στον Λεπέν. Εκτιμά, δε, ότι εάν κερδίσει, δεν θα είναι με ποσοστά της τάξης του 80%, όπως συνέβη με τον Σιράκ.
Το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα εκλέγει σήμερα Κυριακή τον γραμματέα του με διαδικασία ανοικτού συνεδρίου, με τη συμμετοχή εγγεγραμμένων μελών και των πολιτών που δηλώνουν ότι ταυτίζονται με τις αρχές και βασικές θέσεις του κόμματος.
Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση την Κυριακή να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσει η βία στη Βενεζουέλα, όπου σχεδόν 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ταραχές τον τελευταίο μήνα.
Ένας Ελβετός συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές με την υποψία ότι κατασκόπευε τα στελέχη των γερμανικών φορολογικών υπηρεσιών που ασχολούνταν με την αγορά δεδομένων γερμανών πολιτών που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Die Welt.
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου από το έγκλημα που έγινε στην περιοχή «Φυτόκο» στη Νέα Ιωνία, με θύμα έναν 37χρονο άνδρα. Βασικός ύποπτος θεωρείται από τις αστυνομικές αρχές ο αδερφός του, με τον οποίο ζούσαν μαζί και ο οποίος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται.
Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η ειρήνη και η ειρηνική συνύπαρξη, έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του, επομένως τον πλήρη σεβασμό και της Συνθήκης της Λωζάνης, απηύθυνε από τη Χίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για την ημέρα μνήμης των θυμάτων της σφαγής της Χίου το 1822.