Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 2:08:37 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008 08:21

Περί ακρίβειας

Πρωτίστως οικονομικό, λένε,  το πρόβλημα της ακρίβειας. Οι μηχανισμοί ελέγχου των τιμών προ πολλού αποσύρθηκαν ως ντεμοντέ στις νέες συνθήκες «ελεύθερης» αγοράς. Η οποία όμως τώρα καταγγέλλεται ως ασύδοτη. Και τα όρια μεταξύ ελεύθερης και ασύδοτης ουδείς μπορεί να καθορίσει.
Εντάξει, αν ένα κιλό ντομάτα κοστίζει 10 ευρώ, τότε προφανώς η αγορά είναι ασύδοτη. Αλλά μετά τα δυο ευρώ - κάποτε παραμονές Πάσχα, ανέβαινε μέχρι 500 δρχ η τιμή της- σε ποιο όριο αλλάζει κατηγορία η «ελεύθερη»;
Οι μεγάλοι σίγουρα εκμεταλλεύονται τη θέση τους στην αγορά και όταν ο ανταγωνισμός απουσιάζει, ανεβάζουν τις τιμές κατά το συμφέρον τους.
Αλλά και οι μικροί δεν πάνε πίσω. Αμυνόμενοι λένε. Αλλά οι μόνοι πραγματικοί αμυνόμενοι - ανοχύρωτοι μάλιστα- είναι οι καταναλωτές.
Η αγορά μοιάζει αρένα όπου διαγωνίζονται θηρία.
Τελικά είναι μόνο θέμα οικονομικό ή πρωτίστως θέμα πολιτισμού;
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:27

Νεολληνική γαϊδουριά

Θα τα γράφουμε ακόμα κι αν γίνουμε μονότονοι και πληκτικοί. Ετούτη η συνήθεια κάμποσων οδηγών να πετούν από τα ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου που οδηγούν ή συνεπιβαίνουν τα αποτσίγαρά τους είναι σκέτη γαϊδουριά. Εγκληματική γαϊδουριά μάλιστα.
Την ώρα που όλα τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις μεταδίδουν ειδήσεις για την Ελλάδα που καίγεται η πράξη αυτή αποτελεί εμπρησμό εκ προμελέτης και έτσι πρέπει να τιμωρείται.
Δυστυχώς δεν υπάρχει ταξίδι που να κάναμε τις τελευταίες ημέρες που να μην παραστήκαμε αυτόπτες  μάρτυρες ετούτης της εγκληματικής γαϊδουριάς.
Και είναι δυο φορές λυπηρό που η Τροχαία - είναι δύσκολο άλλωστε- δεν μπορεί να συλλάβει και η δικαιοσύνη να καταδικάσει αυτούς τους νεοέλληνες απολίτιστους εγκληματίες των δρόμων.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:26

Με ποιους θα πατάξουν;

Ακόμα ηχούν στα αυτιά των πολιτών οι δηλώσεις υπουργών, γραμματέων και Φαρισαίων πως θα πατάξουν την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια.
Με ποιους όμως θα το πράξουν; Με το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την αισχροκέρδεια; Ή μήπως με τις ελλιπώς - σε βαθμό κακουργήματος- υπηρεσίες Εμπορίου;
Λόγου χάριν, ποιες είναι οι δυνατότητες ελέγχων και εποπτείας από το τμήμα Εμπορίου Κιλκίς το οποίο αφέθηκε να λειτουργεί μόλις με τρεις υπαλλήλους;
Μας δουλεύουν κιόλας οι άνθρωποι (υπουργοί).

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:25

Διαφορές

Στην Αμερική τους χειρότερους εγκληματίες - όρα Αλ Καπόνε- τους έβαλαν φυλακή μόνο όταν χρειάστηκε να παρέμβει η Εφορία.
Στο κλεινόν Κιλκίς οι επουσιωδέστεροι παραπτωματίες συλλαμβάνονται μόνο όταν παρεμβαίνει η Τροχαία!

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:25

Αυτονόητο δεν είναι;

Γιατί πρέπει να παρεμβαίνει ο Νομάρχης - όπως στην περίπτωση της γιαγιάς - για να αποτραπεί μια πράξη που θα καθιστούσε το νομό πανελλήνιο θέμα και θέαμα με την επεπαπειλούμενη «φιλοξενία» της 68χρονης γιαγιάς στο αστυνομικό κελί;
Αυτονόητη δεν θα έπρεπε να είναι οποιαδήποτε άλλη λύση;
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:24

Ισότητες

Στην Ελλάδα όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου και των αρχών, πλην ορισμένων που είναι πιο ίσοι από τους άλλους.
Η πικρή αυτή αλήθεια αποδείχτηκε μια ακόμα φορά με τη σύλληψη και διανυκτέρευση μιας 68χρονης γιαγιάς στην Αστυνομία λόγω χρέους 146.74 ευρώ στο Δημόσιο.
Δεν θα βρείτε έστω και ένα πολίτη της χώρας αυτής που δεν θα γελάσει πικρά με την ανάγνωση της είδησης αυτής. Κι όχι διότι λείπει το φιλόνομο πνεύμα. Αλλά διότι η άτυχη και οπωσδήποτε απρόσεκτη γιαγιά διέπραξε βαρύτερο αμάρτημα από την μη καταβολή των 146,74 ευρώ. Χρωστούσε λίγα! Αν χρωστούσε 146 εκατομμύρια όχι μόνο δεν θα αντιμετώπιζε το φάσμα της διανυκτέρευσης σε κελί, αλλά θα αποτελούσε επίλεκτο μέλος της κοινωνίας. Τόσο επίλεκτο ώστε παρέχοντας και μικρό ποσοστό  των οφειλόμενων  σε μαύρα κομματικά ταμεία μέχρι και διαμορφωτές της πολιτικής ζωής του τόπου θα είχαν αναγορευτεί.
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:23

Ποντιακό πανοΰρ

 Ποντιακό Πανοϋρ οργάνωσαν και φέτος οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου, με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου, με τις καταπληκτικές χορευτικές φιγούρες τους, που καταχειροκροτήθηκαν, τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων. Ο πολιτισμός είναι εδώ και ακόμα ζωντανός!
Όταν το 2004 το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές μεταξύ των αιτιών της ήττας, οι πολίτες ανέφεραν το ότι το κίνημα έχασε τις κοινωνικές του ευαισθησίες, το στίγμα του, τη φυσιογνωμία του και στελέχη του εκτός της αλαζονικής των συμπεριφοράς, εμπλέκονταν ενδεχομένως και σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Η 8ετία Σημίτη εκτός από τα μεγάλα έργα στη χώρα, την ένταξη στην ΟΝΕ και την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άφησε στο ΠΑΣΟΚ σαν μια κληρονομιά, ένα μπαούλο το οποίο από τη στιγμή που άρχισε να ανοίγει, βγήκαν στην επιφάνεια φαινόμενα διαφθοράς όπου εμπλέκονται στελέχη του (Ζήμενς).
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:16

Πάλι καλά που γλίτωσε το κελί

Είχε πεθάνει ο άντρας της τον καιρό - πάνε 10 χρόνια τώρα- που ήταν κατηγορούμενη για οικονομική διαφορά με το Δημόσιο. Δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην σε 30 μέρες φυλάκιση εξαγοράσιμη με 50.000 δραχμές, ήτοι το όλον σε επίκαιρα 146,74 Ευρώ.  Φαίνεται πως κανείς μηχανισμός δεν κινήθηκε για να υποχρεωθεί να τα πληρώσει στην εφορία.
Και δημιουργήθηκαν έτσι οι συνθήκες για να εκτεθεί η Αστυνομία του Κιλκίς.
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:15

Νέα διοίκηση στους “Αργοναύτες”

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση των “Αργοναυτών”, με πρόεδρο το Θανάση Λαβασά.
Τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης είναι: Κώστας Ξανθόπουλος και Κώστας Μαστορίδης αντιπρόεδροι, Παύλος Πασσαλίδης γενικός γραμματέας, Κώστας Ναθαναηλίδης ταμίας, Τούλα Γιαννιτσάκη έφορος χορευτικών, Παναγιώτης Δαμιανίδης έφορος θεατρικού, Έφη Πεταλά έφορος χορωδίας και Πολύκαρπος Κοντοζίδης υπεύθυνος τύπου.