espa pkm

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026, 7:42:01 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο άνδρας που συνελήφθη την Πέμπτη στην Αμβέρσα, επειδή έθεσε σε κίνδυνο πεζούς στο κέντρο της πόλης απειλώντας να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του, κατηγορείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό χαρακτήρα», ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.
Πλοιάριο που μετέφερε πρόσφυγες βυθίστηκε στο Αιγαίο, ανοιχτά των τουρκικών ακτών στο Κουσάντασι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τέσσερις αγνοούνται, ενώ επτά διασώθηκαν.
Η τελική διακήρυξη που θα υπογράψουν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Σάββατο στη Ρώμη είναι «αποδεκτή» από όλους, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο.

«Η διακήρυξη που θα υιοθετηθεί στη σύνοδο της Ρώμης δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες μας, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και καλύτερα.
«Χρειαζόμαστε μια εθνική επανεκκίνηση» δηλώνει στο μήνυμά του για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι Έλληνες μπορούμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «σήμερα χρειαζόμαστε πίστη στην επανάσταση της λογικής, την επανάσταση του αυτονόητου».
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη, όπου το Σάββατο πραγματοποιείται η επετειακή σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από το χτύπημα έξω από το Κοινοβούλιο της Βρετανίας.

Όπως σημειώνει η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στη Ρώμη, Αθανασία Συγγελάκη, περισσότερες από 100 νέες κάμερες έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.
Επιστολή παραίτησης προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, υπέβαλε μετά πολλών αιχμών και αγανάκτησης, η μέχρι σήμερα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράϊκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική αφορμή για την παραίτηση της κυρίας Ράϊκουείναι η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis.
«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Die Zeit την ευρωπαϊκή συμπεριφορά προς την Ελλάδα στο προσφυγικό, στηλιτεύοντας την «κραυγαλέα έλλειψη αλληλεγγύης» προς τη χώρα μας.

«Oι ευρωπαϊκές χώρες δεν τηρούν οι δικές τους υποσχέσεις, θέλουν όμως να ξαναστείλουν στη βεβαρυμένη Ελλάδα πρόσφυγες.
Την παραίτησή του από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Παναγιώτης Κωστούλας με ανάρτησή του στο facebook.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Πριν από λίγα λεπτά υπέβαλλα την παραίτησή μου από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, η αστυνομία προχωρά στην εφαρμογή αυξημένων μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο. Κατά το εορταστικό τετραήμερο θα ισχύει μεταξύ άλλων απαγόρευση κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Εξώδικο προς τον Σύνδεσμο Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών απέστειλε η ΔΕΗ και ο πρόεδρος της επιχείρησης, Εμμ. Παναγιωτάκης, απαντώντας σε αντίστοιχη κίνηση των δύο φορέων που διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών, τις οποίες αποδίδουν στη ΔΕΗ.