espa pkm

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2026, 4:04:50 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δέκα νεκρές αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους δύο μήνες στη Νάξο, σύμφωνα με την οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ, η οποία ζητά τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.
Στον απόηχο των χθεσινών ολλανδικών εκλογών, των πρώτων σε μία σειρά εκλογικών διαδικασιών που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη, με την Γαλλία και την Γερμανία να ακολουθούν τον ερχόμενο Απρίλιο και Σεπτέμβριο αντίστοιχα, ο Ολλανδός πρέσβης στην Αθήνα Κασπάρ Βέλντκαμπ μιλά για τις ολλανδικές εκλογές, την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Περισσότεροι από 30 σομαλοί πρόσφυγες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε πυρά από ελικόπτερο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σοροί των προσφύγων μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης, όπου επίσης διακομίστηκαν 35 τραυματίες, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η συμφωνία συμβιβασμού με τη Siemens που υπογράφηκε το 2012, «δένει» τα χέρια του Δημοσίου και «μπλοκάρει» την προσπάθειά του να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού που ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
«Στη στρατηγική της κυβέρνησης δεν υπάρχει η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου και πριν από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν.
Με αναφορές στις κατηγορίες του Ταγίπ Ερντογάν, στη σημερινή συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της Άγκελα Μέρκελ στην Saarbrücker Zeitung.
Σε οκτώ χρόνια φυλάκισης και πέντε χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο Αρτέμις Σώρρας και η σύζυγός του με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος. Η δίκη έγινε σήμερα Παρασκευή στην Πάτρα.
«Από την Αθήνα, την καρδιά της Δημοκρατίας, μπορούμε να ξεκινήσουμε την αναγέννηση μιας ενωμένης και δημοκρατικής Ευρώπης» δήλωσε συγκινημένος ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης των Αθηνών, από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.
Η αμερικανική πολιτική της στρατηγικής υπομονής με τη Βόρεια Κορέα έχει τερματιστεί, τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον την Παρασκευή από τη Νότια Κορέα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική δράση θα είναι «στο τραπέζι», αν η Πιόνγκγιανγκ αυξήσει το επίπεδο απειλής.
Κατάληψη στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στην οδό Αλ. Υψηλάντου στην Πάτρα, έχει κάνει ομάδα αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 άτομα πήγαν λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της νομαρχιακής και ανήρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους».