espa pkm

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2026, 3:11:14 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εως και ένα χρόνο μένουν απλήρωτοι από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι γονείς για τις ειδικές θεραπείες των παιδιών τους, με αποτέλεσμα λόγω οικονομικής αδυναμίας να έχουν διακόψει πολλά από τα παιδιά τις λογοθεραπείες, τις εργοθεραπείες και όποια άλλη υποστήριξη ακόμη και για σοβαρά προβλήματα όπως ο αυτισμός.
Ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πρωτεύουσας.
Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για την Υγεία απαντά στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην «Ώρα του πρωθυπουργού». Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση στην οποία απαντά ο πρωθυπουργός, από την έναρξη της νέας Συνόδου.
Το 75% των γάλλων ψηφοφόρων επιθυμεί την αποχώρηση του Φρανσουά Φιγιόν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa που δημοσιεύεται σήμερα έπειτα από την αποκάλυψη σειράς οικονομικών σκανδάλων που έχουν πλήξει τη δημόσια εικόνα του υποψηφίου της γαλλικής δεξιάς.
«Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα τη στιγμή που οι ειδικοί δεν έχουν βγάλει το δικό τους», δήλωσε για το τρομοδέμα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Ενταση σημειώθηκε τη νύχτα που πέρασε στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα στις 12:15 τα μεσάνυχτα.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
«Καλό, μέχρι εξαίρετο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου το κλίμα στο δείπνο που είχε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Το δείπνο, η πραγματοποίηση του οποίου δεν είχε ανακοινωθεί, έγινε με πρωτοβουλία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του αντίστοιχου τουρκοκυπριακού.
Με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα απάντησαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στις αναφορές από το φιλικό προς τον Τραμπ τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η GCHQ παρακολουθούσε τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Οι αναφορές είναι ανόητες, εντελώς γελοίες και πρέπει να αγνοηθούν» αναφέρουν.
Διαδοχικές συναντήσεις με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωσταντίνο Τσουβάλα, και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, θα έχει σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκρηξη του παγιδευμένου πακέτου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.
Ληστεία με απαγωγή επιχειρηματία και δύο υπαλλήλων του στην Αττική, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρία άτομα είχαν στήσει ενέδρα στα Πατήσια έξω από το σπίτι του επιχειρηματία και υπό την απειλή όπλων τον οδήγησαν στο εσωτερικό της οικίας.