espa pkm

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026, 3:16:50 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πρωινό Σαββάτου. Ο ανοιξιάτικος καιρός μας είναι ιδανικός για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Ακολουθούμε έναν ιδιαίτερο περίπατο, αναζητώντας «γερμανικά σημάδια» στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη βοήθεια του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe και μιας πρωτότυπης ηλεκτρονικής εφαρμογής με τίτλο «Γερμανικά Ιχνη».
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καθώς επίσης στους προεδρεύοντες στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, Γιόζεφ Μουσκάτ και Πάολο Τζεντιλόνι.
Αιματηρό περιστατικό με έναν νεκρό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Ποσειδώνος στο Μοσχάτο.

Αρχικά δόθηκε η εικόνα για εισβολή δύο ληστών που πυροβόλησαν άτομα μέσα στο κατάστημα.
Τουλάχιστον 250 πρόσφυγες πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο στα ναυάγια δύο φουσκωτών πλοιαρίων που εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Λιβύης από ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση.

Η Λάουρα Λανουτσά, εκπρόσωπος της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Pro-Activa Open Arms, ανέφερε ότι μέλη της οργάνωσης ανέσυραν πέντε σορούς που επέπλεαν κοντά στα φουσκωτά, περίπου 24 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης, και πρόσθεσε πως γενικά σε αυτού του είδους τις βάρκες επιβιβάζονται 120 ως 140 άνθρωποι.
Αντιστρέφεται το πνεύμα συνεργασίας που επιδείκνυαν μέχρι πρόσφατα Τουρκία και Ρωσία στο θέμα της Συρίας, καθώς το κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών έχει ψυχρανθεί το τελευταίο διάστημα. Αιτία, η στρατιωτική συνεργασία της Μόσχας με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, αλλά και η απόφασή της να διατηρήσει τους περιορισμούς στην εισαγωγή τουρκικών αγροτικών προϊόντων, με ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά για τους Τούρκους παραγωγούς.
«Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε η κυβέρνηση που θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από τα Μνημόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε η κυβέρνηση που θα επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του δικτύου Transform Europe στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza».
Έχοντας οδηγήσει ήδη στο ναδίρ τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία επιτιθέμενος στη «φασιστική» Ευρώπη και επαναλαμβάνοντας ότι μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου θα επανεξετάσει τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο, περιλαμβανομένης της συμφωνίας για το Προσφυγικό, αλλά θα διατηρήσει -κατά την άποψή του- τις οικονομικές σχέσεις με την Ένωση.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο κέντρο του Λονδίνου για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που διαπράχθηκε κοντά στο Κοινοβούλιο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι 40 να τραυματιστούν.
Τη διεξαγωγή συντακτικού-προγραμματικού συνεδρίου στο τέλος Ιουνίου (28 - 29 Ιουνίου το πιθανότερο) αποφάσισε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το οποίο συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πορεία προς το συνέδριο της ΔΗΣΥ.
Υπάρχουν ακόμη αδιάθετα 512 εκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα από το Ταμείο Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (AMIF), αποκάλυψε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ Χρίστος Στυλιανίδης απαντώντας στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας .