espa pkm

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 5:18:45 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι σκηνές των προσφύγων στους καταυλισμούς που υπάρχουν στα νησιά βούλιαξαν στο χιόνι, με τους πρόσφυγες να δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα στο χιονιά χωρίς θέρμανση.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβούν στη Γενεύη, εφόσον διαφανεί κάποια λύση, άφησαν οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα.
«Μέχρι στιγμής διαφαίνεται συναντίληψη με τις πολιτικές δυνάμεις» συμπέρανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, παρουσία τηλεοπτικής κάμερας. Από την πλευρά του, ο κ.
Είναι λάθος να υποστηρίζει κάποιος ότι είναι αναπόφευκτο ένα «σκληρό Brexit», δηλώνει σήμερα η Τερέζα Μέι, μετά την υποχώρηση της στερλίνας σε χαμηλό 10 εβδομάδων ύστερα από τα σχόλιά της που ερμηνεύθηκαν ως ένδειξη ότι η ίδια θα θέσει ως προτεραιότητα τους συνοριακούς ελέγχους σε βάρος της πρόσβασης στην ευρωπαϊκή αγορά.

Φωτιά εκδηλώθηκε, στις 16:00, σε λεωφορείο της Σχολής Ευελπίδων, την στιγμή που κινείτο στην εθνική οδό Κορίνθου-Καλαμάτας, κοντά στα διόδια του Σπαθοβουνίου, στο ρεύμα προς Καλαμάτα.

Μόλις ο οδηγός αντελήφθη τη φωτιά, που είχε εκδηλωθεί στο πίσω μέρος του λεωφορείου και συγκεκριμένα στην μηχανή, σταμάτησε το όχημα στην άκρη του δρόμου.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κύμα χιονιά σε ολόκληρη τη χώρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, «λευκός» κλοιός στην ανατολική Μακεδονία, κατάσταση ολικού παγετού στην Λάρισα, επί ποδός οι αρχές σε Λέσβο, Οινούσσες, Κρήτη.
Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να την κάνεις πράξη; Έχεις ήδη μία επιχείρηση και θέλεις να την αναπτύξεις περισσότερο; Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και χρειάζεσαι γνώσεις επιχειρηματικότητας; Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας δίνει τη λύση, καθώς προσφέρει δωρεάν εξατομικευμένη συμβουλευτική και coaching που ανταποκρίνεται στις ανάγκες, στα όνειρα και στους στόχους κάθε επίδοξου ή υφιστάμενου επιχειρηματία.
Σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το πακέτο των τροποποιήσεων έχει ήδη περιοριστεί σε 18 άρθρα, έπειτα από συμφωνία του κόμματος των Εθνικιστών και του κυβερνώντος κόμματος.
Αλλαγές στα επιστημονικά πεδία αλλά και στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων γίνονται με τη σχετική υπουργική απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται, «οι Ομάδες Προσανατολισμού επιτρέπουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία κατόπιν συμμετοχής σε εξετάσεις που διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων».
Μία ειρηνευτική λύση για την Κύπρο είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη, είπε τη Δευτέρα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, καθώς οι επικεφαλής των δύο κοινοτήτων πραγματοποιούν κρίσιμες συναντήσεις στη Γενεύη.