espa pkm

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026, 8:39:05 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 23:50

Στο Άμπου Ντάμπι ο Τσίπρας

Προσγειώθηκε προ ολίγου στο Άμπου Ντάμπι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επ' αφορμή της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Αξιωματούχοι της ΕΕ προτείνουν σύγκληση Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης μετά το δημοψήφισμα στην Ιταλία την Κυριακή αν μια ήττα της κυβέρνησης προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος -σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters-, φέρεται να είπε ότι δεν βλέπει τον λόγο για κάτι τέτοιο.

Περίπου 19.000 παιδιά έχουν φύγει από το ανατολικό Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ εκφράζοντας τον φόβο ότι δεν θα μπορέσει να τους εξασφαλίσει καταλύματα για τον χειμώνα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με πολλούς υποψήφιους για μια θέση στη νέα κυβέρνησή του και, όπως είπε, αναμένει ότι θα μπορέσει να ανακοινώσει τα ονόματα των περισσότερων υπουργών του την επόμενη εβδομάδα.
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή η υπόθεση για τη συνταγματικότητα ή μη της συμφωνίας συμβιβασμού» που ολοκληρώθηκε το 2012 μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemenς.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείς Κωνσταντίνο Κουσούλη, συζητήθηκε μετά από παραπομπή από Δ’ Τμήματος λόγω μείζονος σπουδαιότητας, η συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του νόμου 4072/2012 που αφορά τη «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemens.
Αρνητικά τοποθετήθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, στην πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για επιπόλαια πρωτοβουλία και «επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού».

Την πρόθεσή του να συνεχισθεί ο διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού γνωστοποίησε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της ισχυρής πεποίθησης μου ότι για σημαντικές εξελίξεις ο λαός θα πρέπει να τηρείται ενήμερος και χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης με πολιτικές δυνάμεις του τόπου, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον επόμενο χρόνο, ανέφερε ο σύμβουλος του Ντουτέρτε, Κρίστοφερ Γκο.

Ο Ντουτέρτε έχει συχνά στρέψει τα πυρά του κατά των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας τον «χωρισμό» του από τη χώρα, ενώ δεν έχει διστάσει να στείλει στον διάβολο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς διαπιστώνεται έλλειψη φαρμάκων σε πολλούς τομείς και κυρίως στα ογκολογικά φάρμακα, με αποτέλεσμα να έχουν αναβληθεί οι χημειοθεραπείες ασθενών.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Παρασκευής με ανακοίνωση της η διοίκηση του νοσοκομείου επιβεβαίωσε την έλλειψη συγκεκριμένων σκευασμάτων για ομάδα καρκινοπαθών, τονίζοντας μεταξύ άλλων «πράγματι σε ορισμένα φάρμακα για αυτούς τους ασθενείς παρουσιάστηκε έλλειψη και μετατέθηκε για λίγες ημέρες η χορήγηση των φαρμάκων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν κάποιο πρόβλημα».
Την αισιοδοξία του για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο συνεδρίου με τίτλο ««Work In Progress 2016: Το Συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα του Σήμερα», που διοργάνωσε η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ).