espa pkm

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026, 7:50:42 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με τον πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Yaşar Halit Çevik, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του Τούρκου πρέσβη, τέθηκαν οι διεθνείς οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κ.
Καθησυχάζει το Βερολίνο την Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης. Την ίδια ώρα αναμένεται ο γερμανός ΥΠΕΞ στην Ελλάδα.



Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σασουάν Σεμπλί απέφυγε να σχολιάσει άμεσα τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας που έχουν κοινό παρονομαστή την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.
Συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευ. Τσακαλώτος και ο Γ. Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσουν την κοινοβουλευτική ομάδα για τον προϋπολογσιμό ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ του Σαββάτου.
Ο οίκος Chanel ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να φύγει από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί επί δεκαετίες, όπου παρασκευάζει το ιστορικό του άρωμα Chanel No.5, στη γαλλική Ριβιέρα, αν υλοποιηθούν τα σχέδια των γαλλικών σιδηροδρόμων για τη δημιουργία γραμμής υπερταχείας, η οποία θα περάσει από τους αγρούς με τα γιασεμιά που διαθέτει ο οίκος.
Δύο ημέρες απομένουν για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία, στο οποίο οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για μία σειρά συνταγματικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι. Ποια είναι όμως τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων την επόμενη μέρα;
Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί εκ νέου στο Συμβούλιο Εφετών η έκδοση η μη τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφθασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα τον Ιούλιο.
Δύο ελληνικές υποψηφιότητες συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε που προεπέλεξε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στο πλαίσιο του βραβείου της Κοινωνίας των Πολιτών για το 2016 με θέμα τη μετανάστευση.
Στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής άτομα με ειδικές ανάγκες, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που οργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Αναπήρων, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Σοβαρές καταγγελίες για το Γηροκομείο Αθηνών και την κακοδιαχείρηση της περιουσίας του ακούστηκαν στη Βουλή. Τα χρέη του σε κράτος, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους, που παραμένουν απλήρωτοι από το 2010, ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται εκεί υποσιτίζονται.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα κερδίσει τους λαϊκιστές στο δικό τους γήπεδο» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Economist, σε εκτενές άρθρο του οποίου γίνεται ανασκόπηση της ελληνικής πολιτικής κατάστασης, της πορείας της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.