espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 11:32:17 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Κίεβο έχει ήδη παραδώσει στη ρωσική αντιπροσωπεία μνημόνιο για την ειρηνευτική διαδικασία και καλεί τη Μόσχα να στείλει τη δική της εκδοχή, χωρίς άλλη καθυστέρηση, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Την ανησυχία τους για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου (LNG) και επαναεριοποίησης στον Θερμαϊκό κόλπο, εξέφρασαν μέλη οργανώσεων και επιστήμονες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με θέμα «Κλιματική κρίση και ορυκτό αέριο vs επενδύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον στη Θεσσαλονίκη».

Στα «αχαρτογράφητα» νερά των νέων δεδομένων που διαμορφώνει παγκοσμίως στις αγορές η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), βρίσκονται και τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital funds) στην Ελλάδα, που κατά την εξέταση επενδυτικών επιλογών χρειάζεται να ξεχωρίσουν την «ήρα από το στάρι», σε μια περίοδο που όλες οι startups μιλούν για αλγόριθμους, η νέα τεχνολογία απαξιώνεται γρηγορότερα από ποτέ και οι AI agents αναλαμβάνουν ρόλο εργαζομένου.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς στις 29-5-2020

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (29-5-2025)

Περίπου 380 συγγραφείς από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, μεταξύ των οποίων η Ζέιντι Σμιθ, ο Ίαν ΜακΓιούαν και ο Ίρβιν Γουέλς, ζητούν σήμερα να χρησιμοποιούνται οι «σωστές λέξεις» και να χαρακτηριστεί γενοκτονία ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πλειοψηφία των Βουλγάρων δηλώνει αισιόδοξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένει από την ΕΕ να διασφαλίσει την ειρήνη ως την κύρια προτεραιότητά της, σύμφωνα με την νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 την ερχόμενη Παρασκευή (30 Μαΐου 2025) για τα Γενικά Λύκεια και το ερχόμενο Σάββατο (31 Μαΐου 2025) για τα Επαγγελματικά Λύκεια, με τους υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 68.788 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2025-26.

Με μια σειρά από συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, η Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ – Εργοστάσιο Ευκαρπίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για ακόμη μια χρονιά.

Επιχείρηση απομάκρυνσης μπάζων, απορριμμάτων και ογκωδών υλικών πραγματοποιήθηκε κατά μήκος του αντιπλημμυρικού φράγματος του Αξιού, στην περιοχή των Κυμίνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δέλτα, η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην συνεχή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.