espa pkm

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026, 2:47:39 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Ολάντ παίζει το χαρτί του ευρωπαϊκού Νότου, προκειμένου να υπάρξει μια νέα ισορροπία στην Ευρώπη υπέρ του λεγόμενου «Club Med», γράφει σήμερα, Τρίτη, η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι ο γάλλος πρόεδρος «μαζί με τον Ματέο Ρέντσι, αλλά και τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχε τηλεφωνηκή επικοινωνία το περασμένο Σάββατο, την Ισπανία αλλά και την κυβέρνηση της Πορτογαλίας, επιδιώκει να υπάρξει μια νέα ισορροπία στην Ευρώπη υπέρ των χωρών του Club Med, τις οποίες περιφρονεί η ευημερούσα βόρεια Ευρώπη».

Δύο ανήλικες αδελφές, 11 και 14 ετών εξαφανίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από την πλατεία Αττικής.

Πρόκειται για τη 14χρονη Ειρήνη και την 11χρονη αδερφή της Άννα που εξαφανίστηκαν στις 12:00 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.
Με το βλέμμα στα παιδιά 14-16 ετών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις πρώτες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τον αεροπορικό κλάδο, αλλά και στην προώθηση της αεροπορικής ιδέας, το Hellenic American University διοργανώνει σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) την 1η Ακαδημία θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων αεροπορίας.
H Bayer, πιστή στη δέσμευσή της για την προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας, παρέχει την ευκαιρία σε έλληνες ταλαντούχους ερευνητές και νέους επιστήμονες να αναπτύξουν καινοτόμες και «φρέσκες» ιδέες μέσω των διεθνών Προγραμμάτων Επιχορήγησης Έρευνας του «Bayer Science and Education Foundation».
Στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες στις 10:00 το πρωί (ώρα Βελγίου). Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων θα συζητήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και έναν εκπρόσωπο της ολλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου.
Η πρόταση μομφής κατά του ηγέτη των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, υπερψηφίστηκε με ψήφους 172 υπέρ έναντι 40 κατά.

Αυτό σημαίνει ότι το 81% των βουλευτών των Εργατικών που ψήφισαν, δεν έδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στον Τζέρεμι Κόρμπιν, αναφέρει ο Guardian.
Οι Βρετανοί φοιτητές που έχουν εγγραφεί σε πανεπιστήμια χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως αποκτούν ευρωπαϊκή υπηκοότητα, σύμφωνα με σχέδιο που εξετάζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.
«Μετά από το πρώτο σοκ από το Βrexit, χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις και γενναίες δράσεις» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία συμμετέχει στη σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών (PES).

«Αν νοιαζόμαστε όμως πραγματικά για ένα ασφαλές μέλλον με προοπτική, να τολμήσουμε μία νέα ευρωπαϊκή συνθήκη.

Σεβόμαστε τη βρετανική απόφαση αλλά παράλληλα σεβόμαστε και τις Συνθήκες, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου σε δηλώσεις του πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιήσει την διαδικασία εξόδου.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολ Στέρτζεον είπε ότι θα μεταβεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει τους ευρωπαίους αξιωματούχους για τη θέση της Σκωτίας όσον αφορά το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.