espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 11:07:27 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τίτλοι τέλους και για την εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ Security που δραστηριοποιούνταν τα τελευταία 22 χρόνια στο χώρο της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας.

Η εταιρεία βάζει λουκέτο και οι περίπου 800 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά, ενώ ήταν απλήρωτοι εδώ και μήνες.
Γερμανικό νομοσχέδιο που αναγνωρίζει ως γενοκτονία τις δολοφονίες των Αρμενίων θα μπορούσε να βλάψει τη σχέση του Βερολίνου με την Άγκυρα, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με την γερμανίδα καγκελάριο για το θέμα.
Για το μπαράζ των απεργιακών κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν τη Γαλλία λόγω της μεταρρύθμισης στα εργασιακά και για τον «πόλεμο των συνδικάτων» που έχουν κατεβάσει εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους μίλησαν στο «Βήμα» δύο γάλλοι ειδικοί.
Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της πρώτης πυρηνικής επίθεσης στην Ιστορία της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια της ιστορικής του επίσκεψης στη Χιροσίμα.
Επίθεση για κατάληψη της θύλακα Μαντζίμπ, τον οποίο ελέγχει η ISIS, στη βορειοανατολική Συρία ξεκίνησαν ομάδες αντικαθεστωτικών με την στήριξη αμερικανικών δυνάμεων και τη συμμετοχή «μικρού ποσοστού» Κούρδων της YPG.
Λέγεται «Σήραγγα Βάσης Γκόταρντ» και το όνομά της μάλλον δεν δείχνει το μέγεθος του επιτεύγματος: Διανοίχτηκε κάτω από τις ελβετικές Άλπεις και είναι η μεγαλύτερη και βαθύτερη σήραγγα του κόσμου, μετρώντας 57 χιλιόμετρα και ξεπερνώντας, μετά από δύο δεκαετίες έργων, κάθε προηγούμενο έργο ανάλογης φιλοδοξίας.
Με το μάθημα της Βιολογιας γενικής Παιδείας συνεχίζονται οι πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα.

Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα εξετάζονται στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Θεωρητική Κατεύθυνση), των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).
Έξω από το ξενοδοχείο Athens Ledra επί της λεωφόρου Συγγρού έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι, μετά το «λουκέτο» στο ξενοδοχείο.

Οι περίπου 150 εργαζόμενοι ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες.
Με το μάθημα της Βιολογιας γενικής Παιδείας συνεχίζονται οι πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα.

Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα εξετάζονται στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Θεωρητική Κατεύθυνση), των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).
Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της πρώτης πυρηνικής επίθεσης στην Ιστορία της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια της ιστορικής του επίσκεψης στη Χιροσίμα.