espa pkm

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2026, 1:27:37 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Κιρ Στάρμερ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε την παραίτησή του, δημιουργώντας κύματα αναστάτωσης στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Η παραίτηση του Στάρμερ έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στη θαλάσσια περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα ΙχθυόσκαλαΚαβάλας, πολίτης ανακάλυψε χθες το μεσημέρι ένα όπλο στον πυθμένα. Η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ενημερώθηκε άμεσα και για τον έλεγχο της περιοχής, μετέβη στο σημείο ιδιώτης δύτης.

Στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν 12 γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του 27χρονου στρατιώτη Νίκου Γκάτση, ο οποίος απεβίωσε στις 3 Νοεμβρίου 2023, λίγες ώρες μετά από επέμβαση ολικής θυρεοειδεκτομής στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στην καρδιά της Δράμας, στο Σαντιρβάν τζαμί, φιλοξενείται μια εντυπωσιακή έκθεση αφιερωμένη στον Γιάννη Παππά, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες γλύπτες. Αυτή η έκθεση μετατρέπει το ιστορικό αυτό μνημείο σε μια προέκταση του καλλιτεχνικού του κόσμου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς» σας προσκαλεί στην εκδήλωση- αφιέρωμα:

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία δήλωσαν την στήριξή τους στο σωματείο μας, την ΕΛΜΕ Κιλκίς.

Ακολουθεί ο Πανηγυρικός Λόγος του Χρήστου Τσαλικίδη για την 113η επέτειο της Μάχης του Κιλκίς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών – Υπομηχανικών – Τεχνολόγων Μηχανικών – Εργοληπτών Δημοσίων Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνει την διεξαγωγή της 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για το 2026.

Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων και την αποστολή των επικαιροποιημένων στοιχείων από την ΑΑΔΕ, ως Οργανισμό Πληρωμών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην έκδοση των τροποποιητικών αποφάσεων για τον καθορισμό των νέων μοναδιαίων ποσών των συνδεδεμένων εισοδηματικών ενισχύσεων του έτους ενίσχυσης 2025.

Στη συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με αντικείμενο την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Επιμελητηρίων, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Βιολιτζής, μαζί με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννη Βουτσινά.