espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 10:23:42 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το μισό εφάπαξ θα παίρνουν από εδώ και στο εξής όσοι συνταξιοδοτούνται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό γιατί με το υπό ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλάζει εκ βάθρων ο τρόπος υπολογισμού της παροχής.
Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους 88.000 κάτοικοι της πόλης Φορτ Μακ Μάρεϊ του Καναδά εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτα.

Η πυρκαγιά έχει ήδη καταστρέψει 1.600 οικήματα, ενώ οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την πόλη.
Αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία και την απόλυτη εξουσία του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σπρώχνει όπως όλα δείχνουν σε παραίτηση τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Η συνάντηση των δύο ανδρών το απόγευμα της Τετάρτης διήρκεσε περίπου δύο ώρες και παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν δηλώσεις μετά το πέρας της, ο τούρκος Πρωθυπουργός οδηγείται προς την έξοδο.
Πολιτικές διαφωνίες ως προς την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών αλλά και αντιπαραθέσεις με άλλους δημοτικούς συμβούλους για τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη ώθησαν τον κ. Φώτη Προβατά στην ανεξαρτητοποίησή του.
Το δράμα των προσφύγων που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους Έλληνες που το βιώνουμε από κοντά δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους σκιτσογράφους, οι οποίοι με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο εμπνέονται από αυτό και με όπλα το πενάκι και την «καυστική» ματιά τους στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.
Καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση αρχίζει να διαλύεται, ποιoς μπορεί να παράσχει την ηγεσία για να τη σώσει; Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ πιστώνεται ευρέως με την απάντηση στο περίφημο ερώτημα του Χένρι Κίσινγκερ: «Ποιος είναι ο αριθμός τηλεφώνου της Ευρώπης;».
Το Πάσχα πέρασε, το καλοκαίρι έρχεται. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να τελειώσουν και τα τελευταία εορταστικά τραπέζια της χειμερινής - ανοιξιάτικης σεζόν για να ξεκινήσουν τον αγώνα της απώλειας των παραπανίσιων κιλών.
«Αναζητώντας τον Καρλομάγνο», οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πυργετού, της Λάρισας, κατάφεραν με το ομώνυμο παιχνίδι για ταμπλέτες που δημιούργησαν, να αποσπάσουν τη δεύτερη θέση στον Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016.
Μία νέα πολιτική πρωτοβουλία, που ονομάζεται «με την επόμενη Ελλάδα», ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

«Δεν ξεκινούμε ακόμη ένα κόμμα της παρασιτικής Ελλάδας, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν νέο πολιτικό άξονα και κόμματα πάνω σε αυτόν, που να εκπροσωπούν την Ελλάδα που παράγει» δήλωσε ο κ.
Τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν τρεις νταλίκες και ένα ΙΧ αυτοκίνητο σημειώθηκε στις 7:10 το απόγευμα της Τετάρτης στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Κινέττας.

Λόγω του τροχαίου σημειώνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών - Κορίνθου.