espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 10:23:17 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Χωρίς να γίνει καμία ανακοίνωση έληξε η κρίσιμη συνάντηση στην Αγκυρα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, στη σκιά έντονης φημολογίας περί επικείμενης παραίτησης του δεύτερου εξαιτίας της κρίσης στις σχέσεις των δύο ανδρών.
Το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το φθινόπωρο του 2012.

Ο έτερος των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Τζον Κέισικ, απέσυρε την υποψηφιότητά του, μεταδίδουν το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News και η ηλεκτρονική εφημερίδα Politico, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος, μετά και την απόσυρση του Τεντ Κρουζ.

Τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν τρεις νταλίκες και ένα ΙΧ αυτοκίνητο σημειώθηκε στις 7:10 το απόγευμα της Τετάρτης στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Κινέττας.

Λόγω του τροχαίου σημειώνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών - Κορίνθου.
Για προσπάθεια επαναφοράς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και για συμπεριφορά που δεν επιτρέπει την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία κατηγορεί την Άγκυρα η Μόσχα. Ταυτόχρονα εκφράζει ανησυχίες για τις νέες προσπάθειες της Τουρκίας για στρατιωτική εμπλοκή της στη βόρειο Συρία και προειδοποιεί για το «τέλος» που είχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η Βρετανία θα υποδεχθεί ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, την Ιταλία ή τη Γαλλία πριν από τη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι υπηρεσίες του βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος υποχώρησε έτσι σ' ένα αίτημα της αντιπολίτευσης.

Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες, για την οριστική απομάκρυνση του ημιβυθισμένου πλοίου «Παναγία Τήνου» στην προβλήτα της πύλης Ε-4, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το ερχόμενο Σάββατο το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, που θα εγκρίνει τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου.

«Εντελώς απομονωμένο είναι το ΠαΣοΚ στην Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών» αναφέρει σε δημοσίευμα της την Τετάρτη η ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη, Euractiv, επικαλούμενο πηγές.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος των σοσιαλιστών, η στάση του ΠαΣοΚ στο Ευρωκοινοβούλιο φέρνει «σε δύσκολη θέση» την πολιτική Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών και είναι [ντροπιαστική» γιατί «δε συνάδει» με τη θέση των Σοσιαλδημοκρατών.

«Κινήσεις πανικού» καταλογίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σε κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «στην προσπάθειά της να σερβίρει το ξαναζεσταμένο πιάτο της κινδυνολογίας, η αντιπολίτευση φτάνει στο σημείο να στοχοποιήσει ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Κατάφωρα ρατσιστικές και μισαλλόδοξες στους μετανάστες» ήταν οι αναφορές του Έλληνα, τραγουδιστή, Νότη Σφακιανάκη, στην τηλεοπτική εκομπή ΤΕΤ - Α - ΤΕΤ που προβλήθηκε από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου στις 13 Μαρτίου, με παρουσιαστή, τον Τάσο Τρύφωνος, εκτιμά η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.