espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 9:22:03 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε χασίς σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις την Τρίτη σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν 16 μέλη της, μεταξύ των οποίων και δύο αρχηγικά, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται άλλα 12 άτομα.
Στην Τουρκία επέστρεψαν την Πέμπτη, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων Έβρου, 81 παράτυποι μετανάστες, υπήκοοι χωρών του Μαγκρέμπ και του Πακιστάν, στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας.

Από τους συνολικά 90 αλλοδαπούς για τους οποίους είχε ενεργοποιηθεί η διαδικασία επανεισδοχής, έγιναν δεκτοί 13 Μαροκινοί, επτά Αλγερινοί και 61 Πακιστανοί.
Την συνεχή υποβάθμιση ενός Νοσοκομείου, που τελευταίως υποχρεούται να περιθάλπει τους πρόσφυγες από την Ειδομένη, καταγγέλλουν οι γιατροί του.

Ο λόγος για το Νοσοκομείο Κιλκίς στο οποίο διακομίστηκαν 70 παιδιά από τον καταυλισμό με λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες.
Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας του για την Ενεργειακή Ένωση.
Την ανησυχία του ότι το σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό ενδέχεται να οδηγήσει σε «συλλογικές και αυθαίρετες απελάσεις», οι οποίες είναι παράνομες βάσει του Διεθνούς Δικαίου, εκφράζει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν.
Ο Χίτλερ «δοκίμασε στην πράξη» τα (τότε) νέα όπλα του, τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα «στούκας» στον εμφύλιο ισπανικό πόλεμο, στην δεκαετία του '30. Οι Αμερικανοί «δοκίμασαν στην πράξη» τις βόμβες ναπάλμ στον πόλεμο της Κορέας τη δεκαετία του '50 και δέκα χρόνια αργότερα τα χημικά αέρια καταστροφής των δασών στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Σε ετοιμότητα φαίνεται ότι βρίσκονται τόσο η κυβέρνηση Ρέντσι, όσο και η Κομισιόν για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέοι προσφυγικοί διάδρομοι μέσω της Αδριατικής μετά το οριστικό σφράγισμα της βαλκανικής οδού. Δεν υφίσταται ακόμη τέτοια πραγματικότητα, επισημαίνουν αμφότερες οι πλευρές, ωστόσο η Επιτροπή λέει ότι σε κάθε περίπτωση ετοιμάζονται «σχέδια έκτακτης ανάγκης» και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες στην Αλβανία.
«Η Ειδομένη αρχίζει να μοιάζει με κολαστήριο όταν συνεχίζονται οι ρητορείες περί ανθρωπισμού» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει προφανώς μετανιώσει για τη συναινετική του στάση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρώτα, στη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου, έσπευσε να καταγγείλει ένα προσχέδιο. Έπειτα, ο εκπρόσωπος του κόμματός του επιχείρησε να υπονομεύσει από τα κοινωνικά μέσα την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης.
«H καγκελάριος Μέρκελ δεν προχώρησε πολύ με την στρατηγική της στην προσφυγική κρίση. Οι βαλκανικές χώρες και η Αυστρία περιφράσσουν τώρα το δρόμο προς το βορρά. Και έτσι η Μέρκελ θα πάρει στο τέλος αυτό που ήθελε» γράφει σε σχόλιό του ο Νίκολας Μπούσε, πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος στην Frankfurter Allgmeine Zeitung.