espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 2:26:25 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κλειστή παραμένει από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης-Γευγελής από όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων.

Όπως ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ οι αρχές της χώρας δεν επιτρέπουν τη διέλευση λόγω συμφόρησης στη διεθνή σιδηροδρομική γραμμή στη Σλοβενία, που προκλήθηκε από βλάβη τρένου.
«Δεν έχουμε πρόβλημα να είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά έχουμε πρόβλημα με το αν θέλει να καθυστερήσει την διαδικασία», δήλωσε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος.
Βερολίνο, Ανταπόκριση

Παίζει τελευταία το ρόλο του ανιχνευτή. Αν και θεσμικά δεν έχει λόγο στην τρέχουσα πολιτική, ο Προκόπης Παυλόπουλος παρεμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες όλο και περισσότερο στις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες για να προλειάνει το έδαφος για πρακτικές λύσεις.

Απορριπτική είναι η στάση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, καθώς όπως είπε μοιάζει με κάλεσμα «ελάτε να αισθανθούμε πολλοί». Παράλληλα, διατηρεί στάση αναμονής απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης σε πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην πόλη Τσαρσάντα, ανοίγοντας πυρ εναντίον φοιτητών.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, από το εσωτερικό του συγκροτήματος ακούστηκαν επιπλέον δύο εκρήξεις μετά την εισβολή.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ήδη κάποιοι έχουν αποφασίσει να στήσουν μπλόκα.
Η διήμερη παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, σήμερα και αύριο, τού δίνει την ευκαιρία για επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα: η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 07:50

Τί θα συζητηθεί στο Νταβός

Παγκόσμιοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες και ορισμένοι "σελέμπριτι", όπως ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2, Μπόνο, συγκεντρώνονται ελβετικό αλπικό θέρετρο του Νταβός για το ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του οποίου οι εργασίες ξεκινούν σήμερα Τετάρτη.
«Μας είχαν σε απόλυτη απομόνωση για 40 ημέρες. Ημασταν ολομόναχοι στα κελιά μας. Πρόκειται για την ίδια τιμωρία που επιβάλλεται σε έναν δολοφόνο πέντε ανθρώπων». Αυτά γράφει μέσα από φυλακή της Κωνσταντινούπολης ο τούρκος δημοσιογράφος Καν Ντουντάρ, αρχισυντάκτης της προσκείμενης στην αντιπολίτευση εφημερίδας «Cumhuriyet», σχεδόν δύο μήνες μετά τη σύλληψή του, μαζί με τον επικεφαλής της εφημερίδας στην Αγκυρα Ερντέμ Γκιουλ, με την κατηγορία της κατασκοπείας και της αποκάλυψης κρατικών μυστικών.
Νέος φορέας θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την εποπτεία των πολύπαθων συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απελεύθερωσης των δημόσιων μεταφορών της Ευρώπης, όπως προκύπτει από τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών.