espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 11:45:45 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η εικόνα που παρουσιάζει η Ν.Δ. είναι άκρως αποκρουστική για πολλούς. Η αξιωματική αντιπολίτευσης δίνει την εικόνα ενός κόμματος που τα κεντρικά του στελέχη σφάζονται κυριολεκτικά στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο με φόντο την κατάληψη της εξουσίας.

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης, λίγο προτού αναχωρήσει από το Παρίσι για να επιστρέψει στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο θέατρο Μπατακλάν, το χώρο της αιματηρότερης από τις πολλαπλές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.
Παρά την επιδείνωση του καιρού, άλλοι 125.000 πρόσφυγες έφθασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία μόνο μέσα στον Νοέμβριο - περίπου τέσσερις φορές περισσότεροι από όσους πέρασαν το Αιγαίο μέσα σε ολόκληρο το 2014.
«Πλήρης σιγή» τηρείται από τους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τον «τρόπο και τον χρόνο της αναφερόμενης διέλευσης από τη χώρα μας, δύο μήνες πριν από τη σφαγή στο Παρίσι, του «εγκεφάλου» του μακελειού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.
Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, παρακολουθεί επί σειρά μηνών τις συνομιλίες τους, καταγράφει διαλόγους για επερχόμενες παράνομες ενέργειές τους τις οποίες «γνωρίζει» αλλά δεν αποτρέπει. Και αυτό λόγω μη δυνατότητας αντίληψης ή ερμηνείας των επίμαχων συνομιλιών ή καθυστερημένης ενημέρωσής τους - από τους χειριστές των συστημάτων υποκλοπών - για τους διαλόγους όπου μιλούν για τους επόμενους στόχους τους.
«Με μία σύντομη μελέτη στη σχολή μου, το 30% των εισαγόμενων σπουδαστών δεν βρίσκουν εταιρεία να εργασθούν. Από αυτό το 30%, το 80% είναι γυναίκες. Στη συνεχώς αναπτυσσόμενη ελληνική ναυτιλία, η ύπαρξη του γυναικείου φύλου στα καράβια για κάποιες ναυτιλιακές εταιρείες θεωρείται ταμπού».
Για μια ακόμα χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ του και καλεί τον κόσμο να τα επισκεφθεί και να στηρίξει το δύσκολο έργο του.

Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε προσιτές τιμές και να χαρίσουν χαμόγελα στους φίλους και την οικογένειά τους αλλά και στα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός.

Η περάτωση του Κτηματολογίου εντός πενταετίας είναι εφικτή, μόνο υπό προϋποθέσεις. Όπως αναφέρει η διεθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Ελλάδος (ΕΚΧΑ) κυρία Χριστίνα Κλωνάρη, απαντώντας σε ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το αργότερο ως τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί ορισμένες βασικές προϋποθέσεις προκειμένου η περάτωση του έργου να έχει ολοκληρωθεί εντός του χρονικού περιθωρίου που έχει δοθεί, δηλαδή έως το 2020.

Σε περίοδο πόλωσης και έντασης, την οποία όπως όλα δείχνουν επιδιώκει το κυβερνητικό επιτελείο εν όψει της περιόδου που μεσολαβεί έως την επόμενη αξιολόγηση, εισέρχεται και πάλι η πολιτική καθημερινότητα.

Μετά τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία και του δεύτερου τόμου της αυτοβιογραφίας του πρώην Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου και κατόπιν απαίτησης του αναγνωστικού κοινού, η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» προχωρά στην επανακυκλοφορία του στα περίπτερα.