espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 8:18:39 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η εικόνα που παρουσιάζει η Ν.Δ. είναι άκρως αποκρουστική για πολλούς. Η αξιωματική αντιπολίτευσης δίνει την εικόνα ενός κόμματος που τα κεντρικά του στελέχη σφάζονται κυριολεκτικά στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο με φόντο την κατάληψη της εξουσίας.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να μας ζητήσει να απολογηθούμε» για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού διαμήνυσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου από την έδρα του ΝΑΤΟ έπειτα από συνάντηση με τον γγ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, επιμένοντας ότι η προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου είναι δικαίωμα και εθνικό καθήκον.

Η πΓΔΜ θα επεκτείνει τον συρμάτινο φράχτη που αναγείρει στα σύνορα με την Ελλάδα, ανέφεραν στην εφημερίδα της ΠπΓΔΜ Dnevnik στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές της χώρας.

Ο στρατός της πΓΔΜ ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου την τοποθέτηση ενός συρμάτινου φράχτη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, με σκοπό, όπως ανέφεραν οι αρχές της χώρας, «τη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων».

Ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική δικαιοσύνη έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του στην Πάτρα, μετά το τέλος λιτάνευσης της τίμιας κάρας και της ιεράς εικόνας του Αγίου Ανδρέα.

Ο δικηγόρος του 36χρονου κουβανού που φέρεται να καταζητείται από την Interpol για μια από τις πιο εντυπωσιακές κλοπές έργων τέχνης στην Αβάνα και ο οποίος συνελήφθη στο Κορωπί, αρνείται τις κατηγορίες που προσάπτυουν στον πελάτη του.
Η κυβέρνηση δεν ζήτησε συναίνεση χωρίς συζήτηση, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, ενώ κατηγόρησε τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι προσήλθαν στη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο από υποχρέωση και μόνο.
«Δεν προβλέπεται συνάντηση στο Παρίσι»: Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την άρνηση της Μόσχας στο τουρκικό αίτημα για συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα.
Με «φρέσκα» ακόμη τα δακρυγόνα και τις προσαγωγές από την πορεία στο Παρίσι που αψήφησε την απαγόρευση συγκεντρώσεων, ξεκινά η Σύνοδος για το Κλίμα, η οποία φέρνει στη γαλλική πρωτεύουσα ηγέτες 150 χωρών και αντιπροσωπείες από 196 χώρες.

Τα αποτελέσματα της χθεσινής συνόδου ΕΕ-Τουρκίας σχολιάζουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Ορισμένα κρίνουν την συμφωνία ως ένα σημαντικό βήμα προς μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική στην επίλυση της μεταναστευτική κρίσης, κάποια άλλα κάνουν λόγο για «ελάχιστη» συμφωνία, ενώ κάποιοι βλέπουν διχασμό της ΕΕ.

Μία 45χρονη Βρετανίδα, μητέρα δύο παιδιών, και χήρα τζιχαντιστή, έστειλε μέσω Twitter μια ανατριχιαστική προειδοποίηση για νέες επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατιωτικών στόχων.

Η Σάλι Τζόουνς απείλησε επίσης ότι θα επιστρέψει στην Βρετανία και θα τιναχτεί στον αέρα σε αποστολή αυτοκτονίας.