espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 9:11:43 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr


Την στιγμή που πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρουν για την εξ αντανακλάσεως πολιτική κυριαρχία του, λόγω της εικόνας διάλυσης που παρουσιάζει η ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας και ένα μέρος των υψηλά ιστάμενων συνομιλητών του αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση.
Οι οπαδοί του γιόρτασαν τη νίκη με χορούς και πανηγύρια, σαν να είχε βάλει γκολ ο Μαραντόνα. Αλλά ήρωας της βραδιάς ήταν ο Μαουρίσιο Μάκρι, ο δεξιός πολιτικός που έβαλε τέλος σε 12 χρόνια περονισμού στην Αργεντινή.
«Οχι στον σχολικό εκφοβισμό» καλούνται να πουν με εικόνες οι μαθητές όλων των σχολείων της χώρας, οι οποίοι θα επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μεγάλο πανελλαδικό διαγωνισμό του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) και του Βρετανικού Συμβουλίου.
Πολιτικές διαστάσεις έχει πλέον πάρει το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών. Ηδη ασκείται έντονη κριτική από εργαζομένους αλλά και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, για τα κίνητρα που οδήγησαν την κυβέρνηση σε αλλαγές σχετικά με τον τρόπο μισθοδοσίας των υπαλλήλων στις Περιφέρειες της χώρας.
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 3:35 προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ και ήταν τόσο ισχυρή που η έκρηξη έγινε αισθητή σε αρκετά μεγάλη απόσταση.
Μπορεί επισήμως το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις τρομοκρατικές απειλές εντός της χώρας, ωστόσο, δυσκολεύεται να εμποδίσει ανεξάρτητους σαουδάραβες από το να χρηματοδοτούν τη σουνιτική τρομοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, της οποίας ηγείται η Ρωσία, θα εξετάσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί.
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών της Γαλλίας το βράδυ της Δευτέρας, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για εντοπισμό ζώνης με εκρηκτικά σε σκουπιδοτενεκέ, στην πόλη Μονρούζ, νότια του Παρισιού.


Πηγή: Το Βήμα
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα του οικονομικού επιτελείου εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στ. Παναγούλης με αφορμή την πορεία των ελέγχων της λίστας Λαγκάρντ και άλλων (λίστες Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, Μ. Βρετανίας κλπ.
Ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, Αμπντεσλάμ Σαλά φέρεται να είχε επιβιβασθεί την 1η Αυγούστου σε πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Μπάρι και να επέστρεψε την 5η του ίδιου μήνα, αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.