espa pkm

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026, 3:20:47 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 09:00

Κεντροαριστερά: όλοι σε θέση μάχης

Τη διεύρυνση της εκλογικής επιρροής τους επιδιώκουν τα κόμματα που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς έχοντας αλληλοσυγκρουόμενες επιδιώξεις. Το Ποτάμι θα επιμείνει στην αυτόνομη κάθοδό του και σε αυτές τις εκλογές επιδιώκοντας να αναδειχθεί κυρίαρχη δύναμη στον χώρο και να απορροφήσει σταδιακ.
Παρά το γεγονός ότι και ολόκληρη η ερχόμενη εβδομάδα θα κυλήσει με τις επαφές των πολιτικών αρχηγών, η ημερομηνία των εκλογών έχει κλειδώσει οριστικά. Η Βουλή θα διαλυθεί το ερχόμενο Σάββατο και οι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση.
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 09:00

Ανοχή με αστερίσκους από το Βερολίνο

Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα έπιασαν - λόγω και των θερινών διακοπών - στον ύπνο τους περισσότερους γερμανούς πολιτικούς. Οχι όμως την Καγκελαρία. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε φροντίσει να ειδοποιήσει έγκαιρα την Ανγκελα Μέρκελ για αυτές, όπως και άλλους σημαίνοντες ευρωπαίους ηγέτες.
Ενα βαρύ χρονοδιάγραμμα μεταρρυθμίσεων περιμένει την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις νέες εκλογές προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση από τους θεσμούς, η οποία θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» την αναδιάρθρωση του χρέους το φθινόπωρο.
Τουλάχιστον 31 αστυνομικοί τραυματίστηκαν το Σάββατο σε συγκρούσεις με περίπου 600 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την άφιξη προσφύγων στην πόλη Χάιντεναου της ανατολικής Γερμανίας, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα κατά των μεταναστών και προσφύγων.

Σύσκεψη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Βουλή. Στη σύσκεψη, η οποία γίνεται σε συνέχεια εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί υπό τον κ.

Χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί η Διάσκεψη των Προέδρων που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην κοινοβουλευτική διαύγεια, αντικείμενο της Διάσκεψης είναι ο προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου για την ερχόμενη εβδομάδα.
Τηλεφωνική συνομιλία με τον βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσoφ είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της συζήτησης, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ήταν η διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στην περιοχή, οι περιφερειακές εξελίξεις και οι διμερείς σχέσεις.
Από το 1880 που άρχισε η επίσημη καταγραφή μετρήσεων, κανένας μήνας δεν ήταν πιο θερμός από τον φετινό Ιούλιο, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Σε παγκόσμια κλίμακα, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της ξηράς και της θάλασσας έφτασε τον περασμένο μήνα τους 16,61 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 0,08 βαθμούς το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 1998.
Περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες κατάφεραν το Σάββατο να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν από την Ελλάδα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, παρά την προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να τους απωθήσουν με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.