espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 6:59:36 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνεχίζουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο για να βγούμε από την κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος της Βουλής μετά την ψηφοφορία επί της συμφωνία με τους δανειστές, στην οποία το κυβερνών κόμμα μέτρησε 39 διαφοροποιήσεις βουλευτών.


Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η στάση της ΝΔ, τα εσωκομματικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, αποτέλεσαν τα θέματα συζήτησης του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με τους δημοσιογράφους:

Με ένα ευρύ και βαθύ ρήγμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τέτοιο που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτρέπει τις άμεσες εμπλοκές όπως μία παραίτηση του κ. Τσίπρα και μία προσφυγή σε κάλπες με οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία και τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, έληξε η ψηφοφορία επί της συμφωνίας των Βρυξελλών, τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Συνεχίζουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο για να βγούμε από την κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος της Βουλής μετά την ψηφοφορία επί της συμφωνία με τους δανειστές, στην οποία το κυβερνών κόμμα μέτρησε 39 διαφοροποιήσεις βουλευτών.
Τουσί, Γαλλία. Καθώς η ελληνική κρίση εκτυλισσόταν την προηγούμενη εβδομάδα, οι άνθρωποι εδώ, στη Βόρεια Βουργουνδία, έκαναν ένα διάλειμμα από την καθημερινή τους ρουτίνα για να σκεφτούν τι μπορεί να σημαίνει για αυτούς η κρίση.
«Τι όμορφο που είναι να βλέπεις ένα παιδί στην κούνια, ένα παιδί στην αγκαλιά της μάνας του, ένα παιδί στην αγκαλιά του κόσμου. Η νέα ζωή, η δύναμη του κόσμου. Θέλει να μας πει ότι δεν τελειώνει τίποτα.
Ενώπιον θεαματικής αύξησης των κομίστρων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ενδέχεται να βρεθεί το επιβατικό κοινό εάν το Δημόσιο δεν καλύψει μία μεγάλη οικονομική «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί στις εταιρείες του ΟΑΣΑ και εκτιμάται ότι θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια του 2015.
Ο κόσμος του παραμυθιού θα ζωντανεύει για τους μικρούς του φίλους, από Πέμπτη ως Κυριακή, μέχρι τις 9 Αυγούστου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια. Το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού «Κόκκινη κλωστή δεμένη…», που διοργανώνεται από τον δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, περιλαμβάνει επιλεγμένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο, βιωματικάδιαδραστικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών με φυσικά όργανα, κουκλοθέατρο, δημιουργικά παιχνίδια με εκπλήξεις εμπνευσμένα από τα παραμύθια .
Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε έως την ύστατη ώρα δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς», ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν κατάφερε να «στεγανοποιήσει» την Κ.
Να συσπειρώσει τα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την καθοριστική ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία με τους εταίρους, επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος αν και αρχικά είχε αποφασίσει να μην τοποθετηθεί κατά την σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, τελικώς μίλησε προκειμένου να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.