espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 8:49:27 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr


Η πολιτική επικαιρότητα είχε την τιμητιική της κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στον κυβερνητικό τομέα της ναυτιλίας, καθώς το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού που είχε ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας αναλαμβάνει ο κ.
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων υπουργών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 14:30 θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος πρόκειται εντός της ημέρας να καλέσει στο γραφείο του τον Παύλο Χαϊκάλη, για να του ζητήσει να προσκομίσει εντός 24 ωρών όλα τα αποδεικτικά έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της off shore εταιρίας, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής επικοινωνίας του κόμματος Τέρενς Κουίκ το πρωί της Παρασκευής.
Χωρίς σημαντικά προβλήματα πραγματοποιείται η διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Μόλις περνούν τα σύνορα, οι πρόσφυγες συρρέουν σε ένα πρόχειρο κέντρο που έχουν δημιουργήσει οι αρχές της ΠΓΔΜ, το οποίο βρίσκεται περίπου 500 μέτρα μετά την ουδέτερη ζώνη.
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο απερχόμενος υπουργός, Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τον νέο υπηρεσιακό υπουργό, Πέτρο Μολυβιάτη, ενδελεχώς για όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Η διεθνοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος και η επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες θα είναι οι προτεραιότητες του Γιάννη Μουζάλα των Γιατρών του Κόσμου, ο οποίος ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Αποδέχθηκα τη θέση αυτή με στόχο τη συνέχεια και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να προχωρήσει η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος όσο πιο γρήγορα γίνεται και παράλληλα η εμπέδωση της εμπιστοσύνης», δήλωσε ο νέος, υπηρεσιακός, υπουργός Οικονομικών κ.
Ιδιαίτερα αιχμηρή η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο.

«Ελπίζω να μην ζήσετε την κόλαση που έζησα εγώ» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στον ρατισμό και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από μερίδα του πληθυσμού οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή στο θέμα των προσφύγων , αναφέρει ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με την απάντηση που δημοσιοποίησε ο ευρωβουλευτής, δεν έχει ζητηθεί Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που θα μπορούσε - όπως αναφέρεται - να συνδράμει στην αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων στα ελληνικά νησιά.
Δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για την ανάληψη του πόστου της υπηρεσιακής υπουργού Τουρισμού η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

«Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσω να κάνω για την Ελλάδα αυτό που κάνω 40 χρόνια μέσα από τη μουσική και την τέχνη μου» είπε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής από την Έλενα Κουντουρά.