espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 2:04:31 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Οι Ελληνες δεν θα παραδώσουν το μέλλον των παιδιών τους σε τυχοδιώκτες», δήλωσε πριν από λίγο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισαν.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η πολιτική απάτη μετεξελίσσεται τώρα σε πραξικόπημα που ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και απειλεί το ιστορικό της κεκτημένο .

«Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ» και «Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ». Αυτό είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος που εισηγείται η κυβέρνηση για την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να αποταθεί στο κοινοβούλιο και δια του κοινοβουλίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό αποτελεί μια απόφαση η οποία δικαιώνει τη δημοκρατική επιταγή και τη λαϊκή εντολή», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα (Παρασκευή προς Σάββατο).

Η είδηση για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου στην Ελλάδα έπιασε – λόγω και της προχωρημένης νυχτερινής ώρας – στον ύπνο το Βερολίνο. «Ξέραμε ότι γινόταν παλιότερα λόγος γι αυτό στην Αθήνα, αλλά δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα γίνει πραγματικότητα» έλεγε ραδιοσχολιαστής.

Η δραματική τροπή της ελληνικής κρίσης με την αιφνίδια ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα επί τη πρότασης των δανειστών κυριαρχεί στα διεθνή μέσα, τα οποία μεταδίδουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού μεταφέροντας τη δήλωσή του ότι η πρόταση των θεσμών συνιστά εκβιασμό, αλλά ο ίδιος δεσμεύεται ότι θα σεβαστεί την ψήφο της 5ης Ιουλίου.
Η δραματική τροπή της ελληνικής κρίσης με την αιφνίδια ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα επί τη πρότασης των δανειστών κυριαρχεί στα διεθνή μέσα, τα οποία μεταδίδουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού μεταφέροντας τη δήλωσή του ότι η πρόταση των θεσμών συνιστά εκβιασμό, αλλά ο ίδιος δεσμεύεται ότι θα σεβαστεί την ψήφο της 5ης Ιουλίου.
«Το όχι το δικό μας δεν αφορά την πρόταση των δανειστών. Λέμε όχι στη συμφωνία είτε με την πρόταση της κυβέρνησης, είτε με αυτή των δανειστών, καθώς και οι δύο αποτελούν λαιμητόμο για τον λαό» δήλωσαν στελέχη του ΚΚΕ.
O Πίτερ Σπίγκελ των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς επισημαίνει ότι η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος θέτει υπό αμφισβήτηση το αυριανό Γιούρογκρουπ, όπου οι ελληνικές αρχές αναμενόταν να βρεθούν αντιμέτωπες με μια πρόταση "take it or leave it".
«Η ιστορία του Έθνους γράφτηκε με ΟΧΙ, το ΟΧΙ του 1940, το ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν, το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου στην ταπείνωσή μας» έγραψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων , Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.