espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 11:55:50 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα απευθύνει το ΚΚΕ κατά της νέας συμφωνίας και υπέρ της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων- δανειστών.
Ξυλοδαρμοί, ηλεκτροσόκ, βιασμοί και σεξουαλικές επιθέσεις, εγκαύματα, ασφυξία, αλλά και ψυχολογικές πιέσεις, όπως απομόνωση, εξευτελισμοί, εικονικές εκτελέσεις, απειλές, εικονικοί ακρωτηριασμοί και παρακολούθηση βασανισμού άλλων ατόμων, είναι μερικοί από τους τρόπους βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνται κατά αντιπάλων, κρατουμένων και αντιφρονούντων σε όλον τον κόσμο.
Με αργούς ρυθμούς προχωρά η συζήτηση για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη: Καθώς απομακρύνεται η πρόταση της Κομισιόν για ανακατανομή αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της ΕΕ βάσει ποσόστωσης, η Σύνοδος Κορυφής συμφώνησε αρχικά στην ανακατανομή 40.000 από Ελλάδα και Ιταλία με όρους που θα καθοριστούν μέχρι τον Ιούλιο.

Το ενδεχόμενο η ληστεία, το πρωί της Πέμπτης με λεία 125.000 ευρώ, σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, στον Χολαργό, από γυναίκα που φορούσε ξανθιά περούκα και γυαλιά να έχει «άρωμα τρομοκρατίας» εξετάζει η ΕΛ.

Κλίμα αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους περιέγραψε επί της ουσίας ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής. «Με βάση το σημερινό σκηνικό οι πιθανότητες συμφωνίας είναι μικρές» δήλωσε.
Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση για το ελληνικό πρόγραμμα και ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει Grexit.
Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η εξοντωτική μέθοδος που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική διαπραγμάτευση, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος δουλειάς.
Είμαστε Ένωση και δεν μπορούμε να αφήσουμε την κάθε χώρα στην τύχη της δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων, στην μακρά συζήτηση που διήρκεσε μετά το δείπνο των ηγετών της Ε.
Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για δύο ώρες τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Αυτό υπογράμμιζαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι ηγέτες κατέληξαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία, το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup.
Βέβαιος ότι θα επέλθει συμβιβασμός που θα βοηθήσει την Ευρωζώνη και την Ελλάδα να βγουν από την κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από διαφωνίες και διαπραγματεύσεις που στο τέλος επέρχεται συμβιβασμός.