espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 8:53:10 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας εν όψει της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου, λόγω σοβαρής έλλειψης αναλώσιμων και φαρμάκων. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν με δικά τους λεφτά τα αναλώσιμα, δηλαδή γάζες, τσιρότα, ενέσεις ή ειδοποιούν τους ασθενείς να φέρουν δικά τους, ενώ οι γιατροί για τα μεταφορικά τους.
Για «διάλυση» των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), η οποία καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε συρρίκνωση του ταχυδρομείου με σκοπό «να προετοιμάσουν την παράδοση του έργου και του δικτύου του ΕΛΤΑ, στη κατεύθυνση που δρομολογούν διάφορα συμφέροντα».
Βελτιωμένη κατά 2,4% είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα των νέων μικρών φορτηγών (τύπου βαν), τα οποία πουλήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά το 2014. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, τα νέα φορτηγάκια εκπέμπουν σχεδόν έξι γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ανά χιλιόμετρο, κάτω από τον ευρωπαϊκό στόχο του 2017.
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαοπλύει το ΠΑΣΟΚ για το θέμα που έχει προκύψει με τον Γ.Στουρνάρα. Το κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθοδηγεί δημοσιογραφικές και πολιτικές επιθέσεις εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προσφέροντας κακές υπηρεσίες στον τόπο.

Ενδιαφέρεται η Εφορεία
Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς έδειξε ενδιαφέρον για τη στέγασή της στο κλειστό -εδώ και χρόνια- κτήριο της πρώην Εργατικής Εστίας Κιλκίς, στο κέντρο της πόλης.
Κι ενώ η υπηρεσία δεν έχει χώρο να στεγαστεί και οι υπάλληλοί της παραμένουν στη Θεσσαλονίκη και κανένας τοπικός φορέας δεν ενδιαφέρεται για τη στέγαση και λειτουργία τους στο Κιλκίς, δεν βρέθηκε κανείς να τους προτείνει να αξιοποιήσουν το κτήριο της Εργατικής Εστίας και τελικά το κάναμε εμείς!
Μετά την ενημέρωσή μας εκπρόσωπος της υπηρεσίας επισκέφθηκε και είδε το κτήριο, το οποίο  καλύπτει τις ανάγκες της. Υποβλήθηκε αίτημα για να παραχωρηθεί το κτήριο στην Αρχαιολογική και μάλιστα το αίτημα κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Πολιτισμού.
Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε την τύχη αυτού του αιτήματος, για πολλούς και διάφορους λόγους…

 

Περί αδέσποτων
Εντονα απογοητευμένη ήταν κυρία από το Δροσάτο, που τηλεφώνησε διαμαρτυρόμενη στα γραφεία μας, για το τι βιώνει με τα αδέσποτα στο χωριό.
Στη γειτονιά της γεννήθηκαν τρία μικρά από αδέσποτη σκυλίτσα. Τα λυπήθηκε, τα τάισε για αρκετό καιρό, άρχισαν να μεγαλώνουν τα μικρά και κάποια στιγμή είπε να ζητήσει τη βοήθεια από φορείς για να διαχειρισθεί το θέμα, μιας και άρχισαν στη γειτονιά να μαζεύονται κι άλλα αδέσποτα και να διαμαρτύρονται οι γείτονες για την επιθετικότητα που αντιμετώπιζαν από σκυλιά, που ήθελαν να προστατέψουν τα μικρά τους.
Κι εκεί αρχίζει η οδύσσεια. Ο Φιλοζωικός της δήλωσε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί, αν και θα το ήθελε. Απευθύνθηκε στο δήμο Κιλκίς, είχε διάφορες επαφές και υποσχέσεις στην αρχή, μέχρι τελικά να εισπράξει το «δεν μπορούμε»…
Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι τεράστιο και αφορά όλες τις πόλεις, όλα τα χωριά και τους δυο δήμους του νομού μας. Και μια πολιτισμένη και οργανωμένη κοινωνία οφείλει να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το οφείλει και στους κατοίκους και στα αδέσποτα.

Με την  απόλυτη κυριαρχία του ΓΑΣ Κιλκίς στην κατηγορία των Παγκορασίδων τόσο σε ατομικό όσο και και σε ομαδικό επίπεδο, διεξήχθησαν την Παρασκευή 8 Μαίου  στο στάδιο του Κιλκίς, οι αγώνες της β΄φάσης του Διασυλλογικού πρωταθλήματος των συνθέτων αγωνισμάτων (τρίαθλα) της κατηγορίας των Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β' της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς.

Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 19:31

ΠΡΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΟ ΚΙΛΚΙΣ

Στις 01-02-03/05/2015 ημέρες Παρασκευή -Σαββάτο- Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Zalaezergep της Ουγγαρίας το Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα kick boxing της w.a.k.f. σε όλα τα τα στυλ του αθλήματος και σε όλες τις ηλικίες .Η παρουσία της Ελληνικής Αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν δυναμική και με αρκετές διακρίσεις από τους Έλληνες Αθλητές.

Στην Δράμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του Διασυλλογικού Ανδρών-Γυναικών το Σάββατο 9/5. Μετά τις επιτυχίες των αθλητών του Αίαντα στην πρώτη φάση στις Σέρρες, οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και το Σάββατο με έναν αθλητή και δύο αθλήτριες.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του σταδίου της Δράμας η πρώτη β' φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών για τα σωματεία της Θράκης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Πέλλας & Κιλκίς .

Έναν τρόπο διαφορετικό από τους καθιερωμένους, επέλεξε η «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Ο Σύλλογος Γυναικών πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό του Φιλλύρου την περασμένη Κυριακή 10 Μαϊου.