espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 7:25:45 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ιατρικό προσωπικό και ψυχολόγους θα προσφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Σάμου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κατά την επίσκεψή του στο χώρο.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου υποδοχής επισήμαναν από την πλευρά τους τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει μόνο μία γιατρός για το σύνολο των μεταναστών, οι οποίοι ξεπερνούν τους 400 κατά μέσο όρο την ημέρα.

Νεο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της θα καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση.

Οπως είπε, «ελπίζουμε οι νέες διατάξεις να δώσουν φτερά για να σφίξει και πάλι στην αγκαλιά της το παιδί της».
Την Κοιλάδα του Αχελώου θα επισκεφθεί, την Παρασκευή 22 Μαΐου, η ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Κρέτσου θα είναι η κεντρική ομιλήτρια στην ημερίδα με θέμα: «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε ομάδα πεζοπόρων στη Νικαράγουα, όταν το πλέον ενεργό ηφαίστειο της χώρας, το Τελίκα, εξερράγη σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από μπροστά τους. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που τράβηξαν με τις κάμερες τους οι πεζοπόροι, όπου μαύρη τέφρα και αέρια εικονίζονται να «πνίγουν» τον ουρανό.
«Η αντιμεταρρύθμιση στη παιδεία ειναι σε εξέλιξη. Ακόμη και τους παιδεραστές τους αντιμετωπίζουν επιεικέστερα» δήλωσε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τη ρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδεραστίας.

Το «Πλοίο της Ειρήνης» κατέπλευσε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο προέρχονταν από το Κουσάντασι της Τουρκίας και ξεκίνησε από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, με 1.200 επιβάτες πολλών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και 10 επιζώντες από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ειρήνης.
Το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Λήμνου συζητήθηκε εκ νέου στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και οι εκπρόσωποι των φορέων της Λήμνου κ.

«Ας πάει σε εκλογές η κυβέρνηση αν δεν έχει πρόγραμμα, αν νιώθει αδύναμη, αν νιώθει ότι τρέμουν τα πόδια της απέναντι στα προβλήματα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, όπου το απόγευμα θα χαιρετίσει ημερίδα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.


Η συμφωνία στο παρά 1', με σημαντικό πολιτικό ρίσκο στο εσωτερικό λόγω της διαφαινόμενης απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από προγραμματικές του θέσεις, φαντάζει πλέον ως ρεαλιστική-αναγκαστική επιλογή για την κυβέρνηση.
Τουλάχιστον 31 εργάτες έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε σαγιονάρες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα.

Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι και από κυβερνητικούς αξιωματούχους και την πυροσβεστική υπηρεσία εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί.