espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 2:41:37 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Λόης Λαμπριανίδης, ο οποίος θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα στη μελέτη του φαινομένου της «διαρροής εγκεφάλων» στο εξωτερικό («brain drain»), αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) υλοποιεί ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τους μικρούς του φίλους. «Κυνηγοί σκιών!» θα γίνουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων. Μέσω του προγράμματος τα παιδιά πειραματίζονται με το φως, τη σκιά και αντικείμενα των συλλογών του μουσείου.
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) μετά από μια 12ωρη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ενδεχόμενο εκλογών επισκίασε την συζήτηση στην Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία τα διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου πηγαίνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τόσο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ.

Τη σφοδρότατη αντίδραση του ΟΗΕ προκαλεί κατάπτυστο κύριο άρθρο που δημοσιεύτηκε στη βρετανική ταμπλόιντ Sun από γνωστών απόψεων αρθρογράφο, η οποία χαρακτηρίζει τους μετανάστες «κατσαρίδες» μεταξύ άλλων επαίσχυντων αναφορών. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν δηλώνει ότι το σχόλιο παραπέμπει στην αντισημιτική ναζιστική προπαγάνδα, και καλεί το Λονδίνο να κάνει τα πάντα «ώστε να καταπνίξει εν τη γενέσει την υποκίνηση του μίσους από τις βρετανικές ταμπλόιντ».
Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού που κατευθύνοντας στη Κυψέλη για τον αγώνα βόλεϊ της ομάδας τους απέναντι στον Ολυμπιακό, συνεπλάκησαν με αυτούς της ΑΕΚ με αποτέλεσμα έναν τραυματία.
Με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Ολιγόωρη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) στα δρομολόγια των επισκεπτών του Αγάλματος της Ελευθερίας, καθώς ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μυρίστηκε «ύποπτο» πακέτο. Τελικά, μετά από την έρευνα δεν βρέθηκε το παραμικρό.
Ολιγόωρη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) στα δρομολόγια των επισκεπτών του Αγάλματος της Ελευθερίας, καθώς ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μυρίστηκε «ύποπτο» πακέτο. Τελικά, μετά από την έρευνα δεν βρέθηκε το παραμικρό.
Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές στη χώρα να επιστρέψουν στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου για να τερματιστεί η σύγκρουση.

«Καλώ όλες τις πλευρές σε όλες τις επαρχίες να τερματίσουν τις μάχες και να επιστρέψουν στο διάλογο» ανέφερε ο Σάλεχ σε ανακοίνωση του που κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.