Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 2:54:38 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:21

Αισιοδοξία Κιλτίδη

Την παρουσίαση μεγάλων αγροτικών έργων, που προωθήθηκαν πρόσφατα και φέρουν τη σφραγίδα τους, για το νομό Κιλκίς παρουσίασε ο υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης, στην τακτική συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ.
Ξεκίνημα για Αρτζάν και επέκταση του αρδευτικού δικτύου της, νέα φράγματα σε Πάικο, Πλατανιά Πολυκάστρου και Κρούσια, αξιοποίηση των Χιλίων Δένδρων και δάσους Πεδινού, κ.λπ.
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:20

Οι αγρότες είναι εδώ!

Τα εγκαίνια των γραφείων τους πραγματοποίησαν οι γεωργοκτηνοτρόφοι του Κιλκίς, σκορπώντας αισιοδοξία, όχι μόνο στα μέλη του Συλλόγου, αλλά σε όλη την κοινωνία. Νέοι άνθρωποι, πραγματικοί αγρότες, πέρα και πάνω από κόμματα, αποφάσισαν εδώ και καιρό να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την κοινωνική τους ομάδα, συνεπώς και για τον τόπο μας.
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:20

Προαστιακός σιδηρόδρομος

Αν θέλει ο Θεός και ο Υπουργός ενδεχομένως οι νεότεροι εξ ημών να προλάβουμε να χρησιμοποιήσουμε τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Και το λέμε, όχι επειδή απατούνται τεράστιες επενδύσεις, αλλά επειδή είναι η Τρίτη χρονιά που ο Προαστιακός είναι σε προτεραιότητα κι ακόμα δεν ξεκίνησε ούτε η μελέτη του.
 Στα 70 περίπου τρακτέρ στην υφασμάτινη ταινία έγραφε μόνο μια μόνο λέξη: «Πωλείται». Αρκούσε ωστόσο για να περιγράψει την απελπισία των αγροτών του νομού. Τα προβλήματά τους τελειωμό δεν έχουν, αλλά  στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή το υπόμνημα που έστειλαν  περιέχει μόνο τα πλέον επείγοντα. Τα συνόψισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Λασκάκης:
 Τρεις ώρες με τον Κ. Κιλτίδη ακόμα και σε ένα φιλικό δείπνο, όπως αυτό που από καιρού εις καιρόν παραθέτει στους δημοσιογράφους των τοπικών μ.μ.ε.  είναι αρκετές όχι απλά για να «εξαχθούν» τοπικές ειδήσεις, αλλά συνήθως για να προκαλέσουν και μικρές πολιτικές πυρκαγιές στο νομό. Όμως είτε λόγω του πρωθυπουργικού σιωπητηρίου, είτε του κυρίως έργου του να σβήνει φωτιές ως αρμόδιος υφυπουργός επί των δασών, το βράδυ της Κυριακής υπήρξε συναινετικός και χαμηλών τόνων.
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:15

10ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

 Το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού & Πληροφόρησης και ο Δήμος Πολυκάστρου για δέκατη συνεχή χρονιά οργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία και με συμμάχους, τον καλό καιρό και τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, αφιερωμένο στη μνήμη των  Αλησμόνητων πατρίδων, από την Παρασκευή 12/9/2008 ως και την Κυριακή 14/9/2008, στην πλατεία Ελευθερίας.
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:13

Εγκαίνια γραφείων γεωργοκτηνοτρόφων

 Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, ενότητας και αγωνιστικότητας τα μέλη του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου «Το Κιλκίς», πραγματοποίησαν τα εγκαίνια των γραφείων τους, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη κινητοποίησή τους, το πρωί του Σαββάτου, στο κέντρο του Κιλκίς. Τα γραφεία του Συλλόγου, που έχει συσπειρώσει νέους και δυναμικούς αγρότες και κτηνοτρόφους, από όλους τους πολιτικούς χώρους, βρίσκονται στην οδό Σόλωνος 11, δίπλα στην ΑΝ.ΚΙ. και αποτελούν πλέον το νέο «στρατηγείο» των αγροτοσυνδικαλιστών μας.
 Ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ο Βουλευτής του Νομού Κιλκίς  και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης θα επισκεφτεί την προσεχή εβδομάδα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Άμεση και αποτελεσματική  ήταν η παρέμβαση της «Δημοτικής  Συνεργασίας» για τη προστασία των κτηνοτροφικών προϊόντων  που παράγονται στο  δήμο Γουμένισσας. Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία του  μέλους του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία»  και δημοτικού συμβούλου  - γεωπόνου κ. Μεσσή Στέλιου, προς τον Οργανισμό (ΟΠΕΓΕΠ) η AGROCERT, σταμάτησε η παράνομη όπως αποδείχτηκε κυκλοφορία φέτας στην αγορά, με την ονομασία «Φέτα Γουμένισσας»  που παρήγαγε και διακινούσε η εταιρία «ΒΙΟΠΓΑΛ».
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008 09:24

Στη Νάπολι

Στη Νάπολι της Ιταλίας, βρέθηκε προ ημερών ο Δήμαρχος Κιλκίς. Δ. Τερζίδης. Υποθέτουμε όχι για να «κλέψει» από τους Ναπολιτάνους το σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών.
Διότι το κακό θα είναι διπλό. Και τα σκουπίδια θα περισσέψουν στους δρόμους του Κιλκίς και η μείζων μειοψηφία θα χαλάσει τον κόσμο.
Και δεν θα είναι απολύτως σαφές ποιο θα είναι το πλέον δυσβάστακτο.