espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 3:09:19 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η οργάνωση «Μαχητική Αναρχία (FAI-IRF) Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» βρίσκεται πίσω από την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μ.Δευτέρας στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας Microsoft, στη λεωφόρο Κηφισίας 221, στο Μαρούσι.
«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επαφές, ως συνήθως, με τη Ρωσία» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι ΗΠΑ για τις επαφές του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την στάση της απέναντι στην Ουκρανία.
Οι γενικές εκλογές της 7ης Ιουνίου στην Τουρκία θα καθορίσουν όχι μόνο το πολιτικό σκηνικό για τα επόμενα πέντε χρόνια αλλά και ολόκληρη την πορεία της χώρας, ίσως και για δεκαετίες.
Επίθεση χάκερ του τζιχαντιστικού «Ισλαμικού Κράτους» οδήγησε σε παράλυση για ώρες το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5, με τα κανάλια να σταματούν να εκπέμπουν και τους λογαριασμούς του δικτύου στα κοινωνικά δίκτυα να αναμεταδίδουν ισλαμιστικά συνθήματα.
«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επαφές, ως συνήθως, με τη Ρωσία» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι ΗΠΑ για τις επαφές του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την στάση της απέναντι στην Ουκρανία.

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για τις συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, στις οποίες κυριάρχησαν οι εμπορικές σχέσεις, τα σχέδια επενδύσεων και το ρωσικό εμπάργκο.

Αναφορικά με τις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική ομοσπονδία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπήρξε κοινή βούληση το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει διαδικασία ίδρυσης κοινών ελληνο-ρωσικών εταιρειών, στη ρωσική επικράτεια, προκειμένου οι έλληνες εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων, που πλήττονται από τα αντίμετρα της ΕΕ, να μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία, χωρίς αυτή η διαδικασία να λογίζεται ως εξαγωγή, αφού θα τα διακινούν ρωσικές εταιρείες στις οποίες, όμως, θα συμμετέχουν και έλληνες παραγωγοί.

Συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τις επαφές του στη Μόσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίιπρας.

Στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η

Ευρώπη.

Επιβατικό αεροσκάφος της Turkish Airlines που κατευθυνόταν στην Κωνσταντινούπολη έκανε την Tετάρτη επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης στη Γερμανία, μετά το σπάσιμο του τζαμιού του αριστερού παραθύρου του κόκπιτ, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.
«Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες αυτής της κυβέρνησης. Συγχωρέστε με. Θα γίνω φωτογράφος. Το ονειρευόμουν εδώ και πολύ καιρό. Πούτιν! Κάνεις λάθος!». Οι δηλώσεις αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά ένα πρωί του περασμένου Αυγούστου στον επίσημο λογαριασμό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Twitter όπου τον ακολουθούν περίπου 2,5 εκατομμύρια άτομα.
«Αρκετοί με θεωρούν έναν τρελό μαρξιστή ο οποίος περιμένει το τέλος του χρόνου. Μπορεί να είμαι εκκεντρικός αλλά δεν είμαι ανισόρροπος. Είμαι κομμουνιστής εξαιτίας της έλλειψης μιας καλύτερης εναλλακτικής, εξαιτίας της απόγνωσης για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη».